Ford Motor Co., al treilea constructor auto din SUA, are un nou CEO dupa ce Bill Ford a renuntat la conducerea companiei in incercarea de a o readuce pe linia de plutire
Bill Ford, CEO-ul producatorului de automobile Ford, a anuntat astazi ca va renunta la conducerea companiei, numindu-l ca inlocuitor pe Alan Mulall (foto), unul din managerii de top ai Boeing Co. Alan Mulall va ocupa pozitiile de CEO si presedinte ale grupului auto, urmand ca Bill Ford sa ramana presedintele consiliului de administratie.

Bill Ford, 49 de ani, a renuntat la conducerea companiei fondata de strabunicul sau, Henry Ford, in incercarea de a redresa situatia financiara a gigantului auto prin aducerea unui manager competent in fruntea companiei, scrie presa internationala. Inlocuitorul sau, Alan Mulall, in varsta de 61 de ani, a petrecut aproape patru decenii in cadrul constructorului de avioane Boeing, fiind creditat pentru revigorarea afacerilor companiei americane.

Stranepotul lui Henry Ford a tinut sa precize ca nu va renunta la munca sa depusa in cadrul companiei, urmand sa se implice activ in revigorarea afacerii in cadrul careia familia sa detine 40% din actiuni. Ford trece alaturi de General Motors printr-o perioada de criza financiara, in urma avantului luat de constructorii asiatici. Pentru a iesi din impas, GM i-a propus lui Carlos Ghosn, CEO al Renault-Nissan, o alianta, rezultatul negocierilor urmand sa fie aflat in luna octombrie.

Pentru a contracara mutarea facuta de GM, Bill Ford a facut aceeasi propunere aliantei Renault-Nissan, fiind insa refuzat de Carlos Ghosn din pricina controlului exercitat de familia Ford in cadrul companiei. Anuntul numirii lui Alan Mulall la carma producatorului auto a surprins analistii din industrie, desi Mulall este cel mai important manager de top care intra in industria americana constructoare de masini in ultimii ani.

Ford a inregistrat pierderi de 254 milioane de dolari in trimestrul al doilea din 2006, fiind intrecut de Toyota in clasamentul constructorilor, Toyota ocupand in acest moment pozitia a doua pe plan global, in urma GM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri