Renault va prezenta in septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, in perioada 15-16 septembrie, o editie limitata Duster, "Urban Explorer", care va fi disponibila in 15 tari din Europa, printre care Germania, Polonia, Macedonia si Kosovo, insa nu si pe piata romaneasca.

Grupul francez, care detine Dacia, va prezenta o serie de modificari pentru SUV-ul Duster. "Astfel, Duster Edition 2016 se remarca prin noile jante de aliaj de 16 inchi de culoare neagra, precum si prin noua nuanta de caroserie, «vert Altaï», care inlocuieste in gama nuanta «gris Olive»", se arata intr-un comunicat al Dacia, scrie Mediafax.

Dacia Duster Edition 2016 va introduce si o noua editie limitata, "Urban Explorer", care va fi disponibila pe un anumit numar de piete din Europa, respectiv Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elvetia, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo si Muntenegru, se arata intr-un comunicat al grupului francez Renault.

Duster Urban Explorer va beneficia de pack-urile Baroudeur si Look. Duster Edition 2016 va dispune la interior de doua noi tapiterii ("Silicon noir" si "Féderer gris" pe fond negru). Versiunile de echipare de intrare in gama vor avea tapiterii in nuanta "Silicon noir", in timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapiteriile "Féderer gris" pe fond negru. Nuanta "gris cosmos" va fi inlocuita de "gris platinium" (in functie de tara si de versiune) in special la nivelul panourilor de usi, a manerelor de sustinere si a ornamentelor de pe fatada centrala a plansei de bord.

Renault introduce pentru Duster Edition 2016 si sistemul multimedia de navigatie MEDIA-NAV Evolution, in functie de versiune si tara. Sistemul multimedia ofera o conectivitate permanenta si de calitate, noteaza Dacia. Duster Edition 2016 dispune, optional in functie de tara, si de o camera video pentru marsarier.Duster Edition 2016

De asemenea, pentru prima oara, Dacia include in oferta o cutie de viteze robotizata, denumita Easy-R. "Disponibila pe motorizarea TCe 90 CP asociata cu sistemul Stop & Start, aceasta cutie de viteze cu 5 trepte asigura un confort sporit in utilizare datorita transmisiei fara pedala de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibila in lunile urmatoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway. (...) Aceasta oferta va fi propusa la un pret accesibil, conform valorilor marcii Dacia", noteaza producatorul auto.Duster editie limitata

Easy-R asigura o utilizare comoda datorita solutiei tehnice care elimina pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de actionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigura debreierea, schimbarea vitezelor si actionarea ambreiajului in locul soferului. Ea are doua moduri de functionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional). In modul Drive, schimbarea treptelor de viteza este realizata de calculator, pe baza informatiilor referitoare la conditiile de rulare, precum turatia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al soferului. In modul Manual / Impulsional, soferul decide singur momentul schimbarii treptelor de viteza.

Sistemul multimedia si de navigatie MEDIA-NAV Evolution, pentru Duster Edition 2016, integreaza functia Info-trafic TMC gratuita care permite propunerea unor itinerarii alternative (disponibila in functie de tara), ofera alerte de siguranta (precum pentru zonele periculoase), accesul la conectivitate prin intermediul unor aplicatii dedicate (disponibile in functie de tara).

Astfel, utilizatorul va avea acces pe ecran la continutul multimedia pe care si l-a configurat in prealabil prin aplicatia AHA, pe care o poate descarca gratuit pe smartphone. Aplicatia ii ofera acces la intregul continut multimedia (webradio, podcast, muzica, carti audio), precum si la retelele sociale Facebook si Twitter. Ea ofera si informatii in timp real cu privire la puncte de interes situate in apropiere, precum hoteluri sau restaurante. Sistemul permite atat apelarea telefonica a numerelor de contact ale acestor obiective, cat si ghidarea catre adresele respective. Vehiculul este echipat cu sateliti de comanda la volan care permit accesul la functia de recunoastere vocala SIRI oferita de Apple (compatibila cu iPhone 4S si modelele ulterioare).

Dacia MEDIA-NAV Evolution va dispune de un ecran tactil de 18 cm (7 inchi) si o interfata care permite navigarea usoara in cele sase categorii: radio, media, telefon, harta, navigatie (cu varianta de afisaj in 2D si Birdview) precum si efectuarea setarilor. Aparate precum smartphone sau cititor MP3 se pot conecta la priza USB sau jack, accesibile pe fatada sistemului. Datorita functiei Bluetooth, Dacia MEDIA-NAV Evolution permite utilizarea sistemului audio-streaming care asigura ascultarea fisierelor muzicale inregistrate pe smartphone. Grupul francez Renault a anuntat la sfarsitul lunii august ca va introduce in septembrie, la salonul auto de la Frankfurt, cutia de viteze robotizata Easy-R, pentru modelele Dacia Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway, precum si Duster Edition 2016, care include noi echipamente si schimbari de natura estetica.

Salonul auto de la Frankfurt este programat pentru 15-16 septembrie. In primele sase luni, grupul Renault a vandut sub brandul Dacia la nivel global 269.670 de autoturisme, fata de 245.617 de unitati in perioada similara a anului anterior. Vanzarile Dacia de autovehicule comerciale usoare s-au situat la aproape 20.362 de unitati, fata de 17.742 de masini in prima jumatate a anului anterior.

Anul trecut, vanzarile Dacia au crescut cu 19%, la 511.000 de autovehicule, principala piata fiind in continuare Franta, cu aproape 105.893 de unitati, in timp ce in Romania livrarile au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unitati, echivalentul unei cote de piata de 31,2%. Reprezentantul costructorului auto nu a mentionat cate automobile Dacia au fost vandute din productia uzinei de la Mioveni si cate au provenit de la fabrica din Tanger (Maroc). La Mioveni sunt fabricate modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster si Renault Symbol. In Maroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker, si Lodgy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri