La inceputul anului, a inceput sa se zvoneasca ca Apple urmeaza sa lanseze o masina electrica, intrand astfel in competitie cu producatorii de masini electrice Tesla si General Motors. In ultima perioada, cativa ingineri de la Tesla au parasit compania pentru a se alatura proiectului ultra secret al Apple, intitulat Proiectul Titan.

Peste 1.000 de angajati Apple lucreaza la proiectul Titan, multi dintre acestia provenind de la Tesla, potrivit unor surse din interiorul companiei. Pe LinkedIn, 80 de angajati Tesla si-au updatat profilurile, aratand ca au parasit compania pentru Apple. Din acesti 80 de angajati, nu toti sunt ingineri, conform BusinessInsider.

Recrutarea angajatilor Tesla de catre Apple a avut un impact major asupra capacitatii companiei lui Elon Musk de a tine pasul cu dezvoltarea vehiculelor electrice. Nu este clar daca productia Modelului X a stagnat din cauza acestei migratii a angajatilor Tesla la Apple, din moment ce Modelul S Sedan a suferit modificari substantiale, desi productia lui incepuse cu mult inainte de Proiectul Titan. De asemenea, exista informatii conform carora inclusiv productia Modelul 3 va suferi intarzieri, desi lansarea acestuia este programata la sfarsitul anului 2017, potrivit AppleInsider.

Elon Musk declara in februarie ca Apple incearca din rasputeri sa recruteze de la Tesla. Compania a oferit prime de instalare de pana la 250.000$ si salarii cu pana la 60% mai mari pentru angajatii Tesla dispusi sa lucreze in Cupertino.

Pe de alta parte, Tesla a angajat, la randul ei, mai multe persoane de la Apple. Razboiul dintre cele doua companii a inceput in 2013, cand vicepresedintele diviziei de Mac Hardware, Doug Field, a fost angajat in cadrul Tesla pentru a produce hardware-ul masinilor. In 2014, Apple a angajat-o pe Lauren Ciminera, iar ca replica, Tesla a angajat-o, anul acesta, pe Cindy Nicola in functia de vicepresedinte al diviziei de recrutare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri