Romanii ar putea afla online kilometrii masinilor second-hand aduse din UE prin intermediul site-ului Inspectorauto.ro, care in prezent ofera informatii despre istoricul daunelor, o investitie de peste 10.000 euro facuta de Mihai Cune, fost business manager al Autovit.ro.

Wall-Street.ro: Ce informatii despre masinile second-hand vei mai adauga pe Inspectorauto.ro?
Mihai Cune: Lucrez la o solutie prin care oamenii sa interpreteze raportul pe care il ofer in prezent, despre daune, dar si la adaugarea de date referitoare la istoricul aparitiilor pe internet (de cate ori a fost la vanzare o masina, la ce pret si kilometri).

Vreau sa ofer si informatii despre numarul de kilometri ai masinilor in momentul vanzarii de catre casele de licitatie din strainatate pentru ca de acolo vine un flux important de masini. Am sa incerc sa colaborez cu institutii care fac inspectii la masini in Uniunea Europeana.

Wall-Street.ro: Cum arata cifrele dupa prima saptamana de cand ai lansat site-ul? Cati clienti sunt femei si cati sunt barbati?

Mihai Cune: Am peste 100 de rapoarte cumparate si cateva zeci de mii de oameni care au intrat pe site. Procentul este egal. As zice ca predomina clientii barbati.

Wall-Street.ro: La cat se ridica investitia in site si cat timp a durat strangerea de date?
Mihai Cune:
Investitia depaseste 10.000 euro, iar pentru a avea site-ul gata cu tot cu informatiile despre daune auto am lucrat mai bine de un an.

Wall-Street.ro: La cat timp actualizezi informatiile despre daune auto?
Mihai Cune:
Majoritatea datelor sunt in timp real.Inspectorauto.ro

Wall-Street.ro: Ce procent din masinile rulate vandute in Romania sunt verificate in service inainte de cumparare?
Mihai Cune:
Estimez ca sub 10%.

Wall-Street.ro: Cum ai descrie cumparatorul roman de masini rulate?
Mihai Cune:
Romanul nu este pregatit, nu are cunostinte pentru a-si alege o masina pentru nevoile lui, pentru bugetul lui si de aceea multi oameni ajung sa isi cumpere o masina pe care nu au bani sa o intretina, de care sunt dezamagiti.

Wall-Street.ro: Dar vanzatorul roman de masini second-hand?
Mihai Cune:
Vanzatorii de masini rulate, samsarii, sunt foarte versatili, au mereu ce se cere in piata. Cu toate ca au o reputatie negativa, ei sunt buni vanzatori.

Wall-Street.ro: Cum e sa treci de la angajat la antreprenor?
Mihai Cune:
Lucrez poate la fel de mult. Inainte lucram cam zece ore pe zi, acum tot cam atat dar fara stres.

Wall-Street.ro: Daca cineva ti-ar face o oferta, ai vinde site-ul?
Mihai Cune:
Nu. Nu l-am pornit pentru a-l vinde, dar sunt deschis la colaborari.

Wall-Street.ro: Te astepti la concurenti in piata?
Mihai Cune:
Cu siguranta vor aparea concurenti in piata.

Wall-Street.ro: In ce tari sunt site-uri precum Inspectorauto.ro?
Mihai Cune:
In America exista din anii 80 – 90 site-ul carfax.com, mai sunt astfel de site-uri si in Marea Braitanie, Olanda si Portugalia. Pe unele site-uri poti afla doar dupa numarul de inmatriculare informatii despre masini, chiar si numarul de proprietari si kilometrajul.

Wall-Street.ro: Mai ai proiecte in plan?
Mihai Cune:
Da. Tot in domeniul auto si tot in online. Mai am cateva idei care exista in alte tari, nu si in Romania.

Inspectorauto.ro ofera in prezent istoricul de daune al unei masini sau daca a fost raportata ca furata in Romania si alte 6 tari din U.E., putand astfel sa-si dea seama daca sunt pe cale sa cumpere o masina fara accident, una care a avut doar avarii minore sau una care a fost dauna totala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri