Arnold Schwarzenegger i-ar face praf pe sefii VW

Arnold Schwarzenegger i-ar face praf pe sefii VW

Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator al Californiei, a spus pe Facebook ca este "nebun de furie" si ca isi aduce aminte cand a aprobat legea emisiilor ca Volkswagen a vrut sa il dea in judecata [nota: pentru ca o considera prea dura], scrie autoevolution.com.

Mai tarziu, VW l-a chemat la o intalnire, unde Arnold le-a spus "de ce nu faceti masini electrice, iar ei mi-au spus despre dieselul lor "curat", iar eu le-am spus: daca e asa curata puteti sa o beti in fata mea" [nota: probabil Arnold a facut referire la apa pe care o elimina esapamentul].

In incheiere mesajul "Terminatorului" este: "sper ca producatorii de masini sa auda mesajul tare si clar: consumatorii vor masini curate (nepoluante)".

Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) acuza grupul auto Volkswagen ca a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante. Acuzatiile vizeaza 482.000 de autoturisme diesel vandute in Statele Unite incepand din anul 2009.

Sursa foto: RoidRanger / Shutterstock.com

Volkswagen recunoaste ca sunt afectate 11 MIL. masini diesel din toata lumea

Volkswagen recunoaste ca sunt afectate 11 MIL. masini diesel din toata lumea

Grupul Volkswagen a recunoscut marti ca a vandut aproximativ 11 milioane de masini diesel pe tot globul care au cifre neconforme ale emisiilor si consumului.

Modelele cu motoare diesel care au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon sunt Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, Beetle si Golf, precum si Volkswagen Passat din 2014-2015 si Audi A3.

VW risca penalitati financiare de 7,5 ori mai mari decat amenzile

VW risca penalitati financiare de 7,5 ori mai mari decat amenzile

"Este pusa sub semnul intrebarii existenta grupului Volkswagen. Acest lucru se intampla pentru ca amenzile judiciare pe care grupul auto le risca in scandalul emisiilor ar putea fi doar varful aisbergului", spune Marketwatch.com, citand un studiu academic potrivit caruia VW ar risca penalitati financiare pe pietele auto de 7,5 ori mai mari decat amenzile.

Conform legislatiei americane, Volkswagen risca sa plateasca despagubiri de peste 18 miliarde de dolari. "Chiar daca VW va reusi sa supravietuiasca in actuala forma, compania va ocupa o pozitie inferioara pe piata in urmatorii ani", mai spune MarketWatch.com, citat de Mediafax.

Martin Winterkorn va fi inlocuit vineri

Martin Winterkorn va fi inlocuit vineri

Prima asumare a responsabilitatii grupului Volkswagen ar putea fi inlocuirea directorului general Martin Winterkorn, in varsta de 68 de ani, director general din 2007, cu actualul sef al Porsche,Matthias Müller, potrivit Tagesspiegel.

Pe fondul acuzatiilor autoritatilor americane, grupul VW a admis marti ca peste 11 milioane de vehicule cu motoare diesel vandute in intreaga lume sunt echipate cu softuri care induc in eroare sistemele de masurare a emisiilor poluante.

Actiunile Volkswagen scad cu 20% intr-o singura zi

Actiunile Volkswagen scad cu 20% intr-o singura zi

Titlurile Volkswagen au scazut marti cu 20%, dupa ce luni au inchis in declin cu 19%. In urma acuzatiilor, reprezentantii Volkswagen (VW) au exprimat scuze publice si au oprit vanzarea anumitor modele diesel in Statele Unite, iar titlurile grupului au scazut luni cu 19%. Grupul german risca amenzi de pana la 18 miliarde de dolari in acest caz.

Sursa foto: Financial data/ Shutterstock

Germania, Italia si Franta cer extinderea investigatiei VW la nivel UE

Germania, Italia si Franta cer extinderea investigatiei VW la nivel UE

Oficiali din Germania, Franta si Italia au cerut ca investigatiile referitoare la manipularea de catre Volkswagen (VW) a testelor pentru emisiile poluante ale automobilelor diesel ale grupului sa fie extinse la nivelul intregii industrii auto, relateaza MarketWatch.

Ministrul Economiei al landului Saxonia Inferioara, Olaf Lies, membru in consiliul de supraveghere al VW, a cerut ca investigatia sa fie extinsa, el afirmand ca cercetarile vor avea efect asupra oricarui director gasit vinovat de manipularea deliberata a datelor. Landul Saxonia Inferioara este un actionar major al VW, cu o detinere de 20% din titlurile cu drept de vot, scrie Mediafax.

"Sunt convins ca toata lumea va fi foarte interesata sa stie daca valorile emisiilor care au fost masurate sunt cele reale. Aceasta problema nu afecteaza doar VW ci intreaga dezbatere publica si va juca in mod sigur un rol la alte companii", a spus Lies.

Guvernul francez a cerut la randul sau extinderea investigatiilor, sugerand o analiza la nivel european a industriei auto. ”Trebuie sa aiba loc la nivel european”, a declarat ministrul francez de Finante, Michel Sapin.

Volkswagen stie riscurile si anunta ca aloca 6,5 MLD. euro

Volkswagen stie riscurile si anunta ca aloca 6,5 MLD. euro

Volkswagen nu sta pe ganduri si pentru a mai recapata incredere anunta ca aloca 6,5 miliarde de euro in trimestrul trei pentru acoperirea costurilor remedierii neregulilor legate de emisiile poluante ale motoarelor diesel instalate pe 11 milioane de vehicule la nivel mondial, in conditiile in care scandalul declansat in SUA se extinde.

Coreea de Sud a inceput investigatiile

Coreea de Sud a inceput investigatiile

Coreea de Sud investigheaza corectitudinea testelor privind emisiile poluante pentru trei modele Volkswagen, masura care extinde scandalul in care este implicat grupul auto german, care a recunoscut ca a trisat la verificarile din Statele Unite, relateaza Reuters.

Investigatia din Coreea de Sud implica 4.000-5.000 de automobile Jetta, Golf si Audi A3, fabricate in perioada 2014-2015, a declarat Park Pan-kyu, director adjunct in Ministerul Mediului din aceasta tara. Ministerul ar putea impune rechemarea de pe piata a vehiculelor VW respective, daca investigatia va identifica probleme, scrie Mediafax.

Barack Obama cere Volkswagen sa retraga 500.000 vehicule

Barack Obama cere Volkswagen sa retraga 500.000 vehicule

Administratia Barack Obama cere grupului auto Volkswagen sa retraga aproximativ 500.000 de vehicule din Statele Unite, pe fondul acuzatiilor privind nerespectarea standardelor de poluare, afirma surse citate de ziarul The New York Times.

Campania Angelei Merkel pentru protejarea mediului, afectata

Campania Angelei Merkel pentru protejarea mediului, afectata

Campania Angelei Merkel pentru protejarea mediului este afectata de scandalul din jurul Volkswagen. Merkel a dobandit in ultimul deceniu o reputatie de sustinatoare a mediului, prin strategia de dezvoltare a energiei regenerabile si de renuntare la energia nucleara in Germania, depasind alte state ale UE in indeplinirea obiectivului de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 40% fata de nivelul anului 1990, pana in 2020, scrie Mediafax.

Politica declarata a lui Merkel a intrat insa in contradictie cu solicitarile venite din partea industriei auto germane, pe care le-a si sustinut cu succes pentru blocarea adoptarii in UE a unor standarde mai stricte in domeniul emisiilor poluante, in urma cu doi ani.

Sursa foto: Angela Merkel/ Shutterstock.