Tesla Motors a lansat cel mai nou vehicul al companiei, SUV-ul Model X crossover. Este al treilea produs al companiei pe segmentul de vehicule electrice, dupa Tesla Roadster si popularul Model S sedan.

Pretul pentru Model X porneste de la 132.000 $ si, similar cu sedan-ul Model S dinainte, Model X a fost prezentat cu ani inainte de a intra efectiv in productie. Precomenzile au inceput a fi preluate cu aproape trei ani in urma iar acum, in sfarsit, a fost prezentat si primii cumparatori le vor primi. Pana in prezent au fost vandute, prin precomenzi, circa 25.000 de masini, conform Tesla.

Masina are inclusa mare parte din tehnologia Tesla, inclusiv motor electric, sapte locuri, ecran mare central prin care masina poate fi controlata. Elon Musk, CEO-ul Tesla, a deschis evenimentul de marti noapte comentand asupra sigurantei vehiculului. Musk a subliniat ca Model X a primit 5 stele „la toate testele de siguranta”, devenind astfel una dintre cele mai sigure masini din lume.

Citeste mai multe despre model pe BusinessInsider.com.

Sursa foto: Shutterstock: Tesla X

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri