Vanzarile Volkswagen din SUA au crescut cu 6,3% luna trecuta fata de septembrie 2014, o cifra mai mica decat a competitorilor dar peste asteptarile analistilor, americanii fiind atrasi de discounturile de sase ori mai mari facute de dealeri din cauza scandalului emisiilor.

Dealerii Volkswagen din America au facut promotii mai mari cu 17% fata de inainte de scandalul emisiilor, de 3.381 de dolari la o masina fata de 479 de dolari. Daca reducerile de pret nu ar fi fost asa de mari am fi putut spune ca americanii si-au pastrat increderea in brandul german dupa ce acesta a trisat la testele de emisii pentru motorizarile diesel, scrie Bloomberg.

Livrarile marcii Volkswagen in luna septembrie pe piata americana au crescut la 26.141 unitati, sustinute de o crestere de 51% pentru modelul Golf. Brandul Audi a avut si el vanzari in urcare in septembrie, la 17.340 unitati, modelul A3 implicat in scandalul emisiilor avand o cerere mai mare cu 16%. Vanzarile combinate pentru cele doua marci germane au fost de 43.481 unitati, in urcare de la 40.913 unitati cu un an in urma.

Alan Brown, care conduce cel mai mare showroom Volkswagen din America, situat in Frisco, Texas, spune ca saptamana trecuta americanii au intrebat cand vor fi disponibile din nou masinile diesel si ce discounturi vor avea.

"Oamenii au simtit putin sange in apa. Speranta este ca fabrica sa acorde stimulente comunitatii. Cred ca VW vrea si ca vom depasi momentul ", spune Brown, care observa ca scandalul emisiilor a incetinit cererea pentru masini, nu a diminuat si interesul pentru diesel.

Desi americanii cumpara de trei ori mai multe masini hibride si electrice decat diesel, vanzarile de hibride au inceput sa scada anul trecut de cand pretul benzinei a scazut.

Cumparatorii interesati de diesel vor mai degraba sa mai astepte pana fac achizitia, daca este posibil, decat sa aleaga in loc o masina hibrida sau electrica, considera Jeff Schuster, senior vice-presedinte al LMC Automotive in Troy, Michigan.

18 septembrie - vinerea neagra pentru Volkswagen

Volkswagen este subiectul a numeroase investigatii guvernamentale si procese de cand Agentia pentru Protectia Mediului din SUA care a spus pe 18 septembrie ca, cel mai mare producator european de masini a folosit un dispozitiv de manipulare pentru a se conforma cu testele de poluare americane. Cazul a fost numit ulterior dieselgate.

Oficialii guvernului american au obligat nemtii sa recheme in service 500.000 de modele Volkswagen si Audi vandute incepand cu 2008 pentru a fi modificate astfel incat sa respecte normele de poluare americane. Emisiile reale NOx au fost de 40 de ori mai mari decat cele impuse de lege in America.

Modelele Volkswagen care au incalcat standardele de emisii sunt: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015, dar si modelul Audi A3.

Sursa foto: Taina Sohlman/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri