Lucrarile pentru finalizarea soselei de centura a municipiului Suceava vor fi facute, in premiera, direct de catre angajati ai CNADNR si vor fi scoase la licitatie doar lucrari de consolidare la poduri, a anuntat, la Suceava, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Narcis Neaga (foto) a declarat ca este pentru prima data cand CNANDR intervine direct cu utilaje proprii, transmite Mediafax.

Directorul general al CNADNR a spus ca in urma expertizei care s-a facut privind lucrarile executate deja s-au gasit probleme la fundatie, precizand ca este vorba despre o greseala de executie care va fi corectata. Neaga a explicat ca nu este o problema tehnica ce ar putea afecta "dramatic” constructia, dar ca in doi-trei ani, daca nu se intervine acum, exista riscul unor tasari sau cedari.

"Vom lucra cu banii din garantia de executie, care este de cinci milioane de euro”, a spus Neaga.

El a mentionat ca CNADNR nu are specialisti la poduri, motiv pentru care lucrarile de consolidare si tensionare a podurilor vor fi scoase la licitatie.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat ca ii pare rau ca s-a ajuns aici si ca inca nu s-a finalizat soseaua de centura a Sucevei.

"CNADNR si-a propus ca de anul acesta se vor mobiliza si pe sectoarele unde vor putea lucra, va lucra compania, iar la consolidari de poduri se va scoate la licitatie”, a spus ministrul.

El a precizat ca lucrarile ar urma sa dureze doua-trei luni, estimand ca pana in vara anului viitor va fi finalizata. "Eu sper ca licitatia sa se inchida in iarna asta si in primavara sa se inceapa lucrarile”, a spus Matache.

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, a declarat ca Matache este al 11-lea ministru al Transporturilor de cand au inceput lucrarile la soseaua de centura a Sucevei si si-a exprimat increderea ca va fi si ministrul care o va inaugura. Nechifor a spus ca "povestea centurii este complicata”, dar important este sa se gaseasca solutii.

Ministrul Transporturilor a declarat ca si el isi doreste ca lucrarile la aceasta investitie sa fie finalizate.

"Si eu doresc sa inchidem centura pentru ca am venit de dimineata in Suceava si am vazut cum se circula. Ne-am facut un plan pe care il voi urmari”, a spus Matache.

CNADNR a reziliat in 15 septembrie 2014 contractul de executie a lucrarilor la soseaua de centura a municipiului Suceava cu firma SCT, fosta SCCF-Grup Colas, intrucat aceasta nu a respectat termenele de finalizare a lucrarii.

Soseaua de centura trebuia terminata in 2012, dar au fost extinse termenele mai intai pentru noiembrie 2013, apoi pentru iulie 2014, constructorul angajandu-se ulterior sa termine primul tronson la 15 septembrie 2014.

Lucrarile la soseaua de centura a Sucevei au inceput in 2008 si ar fi trebuit sa fie terminate in iulie 2012. Un prim tronson al soselei de centura, de circa cinci kilometri, a fost deschis circulatiei in primavara acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri