Grupul Volkswagen va reduce investitiile cu 1 miliard de euro pe an la marca VW, fata de nivelul planificat, precum si alte costuri, si va schimba tehnologia pentru automobilele diesel, dupa scandalul provocat de manipularea rezultatelor testelor pentru emisiile poluante, relateaza MarketWatch, potrivit Mediafax.

Noul board al marcii Volkswagen a decis ca vehiculele diesel "vor fi echipate cu sisteme de evacuare a emisiilor care folosesc cea mai buna tehnologie pentru mediu". Astfel, vehiculele diesel destinate Europei si Americii de Nord vor fi prevazute cu tehnologie SCR si AdBlue, cat mai curand posibil.

Brandul se va concentra totodata mai mult pe dezvoltarea de modele hibrid si electrice. Noua generatie a modelului premium Phaeton va fi electrica. In plus, brandul VW va accelera programul de eficientizare a operatiunilor.

Producatorul auto german a recunoscut pe 18 septembrie ca a instalat un soft ilegal pe 11 milioane de automobile diesel, pentru reducerea emisiilor poluante ale motoarelor in timpul testelor. Scandalul a dus la inlocuirea directorului general al grupului si a altor directori din conducerea de varf a grupului, precum si la scaderea capitalizarii VW cu circa 33 de miliarde de euro.

Volkswagen a incercat sa limiteze daunele, dar Standard & Poor's a retrogradat luni ratingul pe termen lung al grupului, masura care va creste costurile de finantare ale producatorului auto. VW a bugetat pentru trimestrul al treilea costuri de 6,5 miliarde de euro pentru finantarea unei campanii de rechemari in service a 11 milioane de automobile diesel, pentru inlocuirea softului ilegal, care va avea loc in 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri