Fiat Chrysler Automobiles va lista divizia Ferrari la bursa din Milano dupa ce actiunile producatorului de masini de lux vor incepe sa fie tranzactionate la New York in aceasta luna, a declarat premierul italian Matteo Renzi, citand o discutie cu directorul general al grupului, Sergio Marchionne.

Intervalul de pret anuntat de Ferrari saptamana trecuta evalueaza Ferrari pana la 9,8 miliarde de dolari. Pretul final ar urma sa fie stabilit la inceputul saptamanii viitoare, in urma unor intalniri cu investitorii organizate de conducerea Fiat Chrysler si a Ferrari, relateaza MarketWatch, scrie Mediafax.

Debutul actiunilor Ferrari la bursa din New York este asteptat la jumatatea saptamanii viitoare. "Am un angajament din partea lui Sergio Marchionne ca Ferrari va fi listata ulterior la Milano si ii sunt recunoscator pentru asta", a spus Renzi intr-un interviu acordat postului de radio Rtl 102.5.

Un purtator de cuvant al Fiat Chrysler a refuzat sa comenteze. Marchionne a declarat in mai multe randuri ca actiunile Ferrari ar putea fi listate la o bursa europeana dupa ce vor incepe sa fie tranzactionate la New York. Titlurile Fiat Chrysler sunt listate atat la New York cat si la Milano.

Dupa vanzarea a circa 10% din actiunile Ferrari prin intermediul ofertei publice initiale, care ar putea aduce Fiat Chrysler aproape 900 de milioane de dolari, grupul intentioneaza sa distribuie restul de 80% din titlurile diviziei actionarilor proprii, la inceputul anului viitor.
Alte 10% din actiunile producatorului de automobile sport apartin lui Piero Ferrari, fiul fondatorului Ferrari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri