Constructorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a inceput o procedura in Rusia prin care vrea sa obtina marca Moskvitch, lasand sa se inteleaga ca ar putea relansa productia pentru acest brand legendar in era sovietica, relateaza Liberation.

"Am depus la Rospatent, agentia federala insarcinata cu drepturile de proprietate intelectuala, documentele necesare pentru detinerea drepturilor asupra marcii", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Renault, refuzand sa faca alte comentarii.

Uzina de automobile din Moscova, fondata in 1930, a inceput sa asambleze celebrele modele Moskvitch in 1947, la finele anilor 1980 devenind unul dintre cei mai mari producatori auto sovietici, cu o productie de 4 milioane de masini.

Producatorul auto a intrat in declin dupa destramarea URSS si a oprit activitatea in 2001, iar in 2006 a fost declarat in faliment. Analistii intervievati de presa rusa anticipeaza ca Renault ar putea relansa marca pentru a-si consolida pozitia pe segmentul low-cost, pe fondul contractiei actuale a pietei auto.

Renault, care in anii 1960 a produs automobile Moskvitch la uzina Vilvorde din Belgia, urma sa participe la modernizarea marcii in anii 1990 si sa produca automobile Megane la linia de productie din Moscova, in cadrul unui acord care nu a fost pus in practica.

In final, Renault a implantat propria fabrica pe o parte din terenul uzinei Moskvitch, in anii 2000.De atunci, grupul auto francez s-a impus ca unul dintre producatorii majori de pe piata din Rusia, in septembrie fiind pe locul al treilea.

Alianta Renault-Nissan detine controlul asupra celei mai importante marci auto din Rusia, Lada. Planurile de dezvoltare ale grupului in Rusia sunt afectate in prezent de contractia pietei auto, provocata de criza economica si deprecierea rublei. Vanzarile de automobile au scazut in primele noua luni ale anului cu 33%, pe ansamblul pietei ruse, iar cele ale Renault cu 37%.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri