Volvo se asteapta ca 10% din vanzarile globale sa fie modele electrice pana in 2020, mizand pe faptul ca va adauga vehicule hibride plug-in gamei si ca va dezvolta o linie noua de masini electrice, scrie fortune.com.

Volvo vrea sa aiba o masina 100% electrica la vanzare dupa anul 2019. Strategia ar putea ajuta Volvo sa isi creasca vanzarile in SUA, care au scazut in ultimii ani, consumatorii optand sa cumpere de la competitorii Audi, BMW, Lexus si Mercedes-Benz. Vanzarile Volvo in America au coborat cu 60% din 2004, cel mai bun an pentru marca suedeza, cand a livrat 139.384 unitati.

Potrivit analistilor, vanzarile anuale de masini electrice vor depasi 860.000 de unitati pe an din 2024. Aproape 123.000 de vehicule electrice plug-in au fost vandute in Statele Unite in 2014, cu 26% mai mult decat in 2013 si cu 134% mai mult decat in 2012.

La inceputul acestei luni, Hakan Samuelsson, presedinte si CEO Volvo Car Group a spus ca firma va accepta raspunderea deplina atunci cand una dintre masinile sale este in modul autonom. Samuelsson, care a facut declaratia in timpul unui seminar pe masini fara sofer, a spus ca Volvo este "unul dintre primii producatori din lume care face o astfel de promisiune."

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri