Daca Otto Diesel a trait cu o suta de ani in urma, iar motorul inventat de el si-a petrecut tineretea si maturitatea propulsand camioane, locomotive si ceva turisme, abia in 2006 a fost inteles pe deplin. Anul acesta s-a consemnat prima victorie in cursa de la Le Mans a unui motor diesel (a doua motoare diesel), construit de Audi. Aceasi germani au construit JCB Dieselmax un vehicul propulsat de doua motaore diesel care a alergat pe lacul sarat de la Bonneville(America), cu nu mai putin de 580 km/h.

Masina are forma unui avion cu reactie, fara aripi si doua motoare diesel cate unul pentru fiecare punte de 5.0 litri, care dezvolta 750 CP in parte. In timpul testelor de viteza motoarele nu au fost deloc gurmande, consumand doar aproximativ 3 litri de combustibil la 17 km.

Daca cineva s-a intrebat pentru ce face Audi atata risipa de energie, iata raspunsul! Elegantul Q7, lansat in acest an, are de acum o motorizare unica in lume. Un motor V12 diesel de departe cel mai puternic propulsor diesel de serie. Audi prezinta modelul in premiera la apropiatul show auto din Paris.

V12-le are o capacitate de 6.0 litri si produce 500 CP, cu un cuplu de 1000 Nm. Q7 poate atinge acum 100km/h in doar 5,5 secunde, iar viteza maxima i-a fost limitata la 250 km/h. Performantele motorului diesel sunt extraordinare si in cazul consumului. Audi Q7 nu inghite mai mult de 11,9 litri la 100 de km, iar emisiile de noxe in atmosfera au fost si ele limitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri