OMV Petrom a deschis primele doua benzinarii mobile sub brandul Petrom pe autostrada A1, segmentul Orastie-Sibiu, km 76, in spatii concesionate de la CNADNR in luna iulie.

Primele doua statii se afla in apropierea localitatii Cristian, la circa 12 km de orasul Sibiu. Fiecare benzinarie este prevazuta cu o zona de alimentare cu carburanti si cu o zona de magazin si este dotata cu trei pompe la care sunt disponibile patru tipuri de carburanti. Una dintre pompe este de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor.

“Noile statii mobile raspund unor nevoi variate, oferind atat carburanti, cat si o gama larga de produse non-oil. Speram ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa inauguram inca opt statii mobile in spatiile de servicii de pe autostrazi”, a declarat Adrian Nicolaescu, retail manager in cadrul OMV Petrom.

OMV Petrom a aplicat un nou concept pentru noile statii Petrom concesionate pe autostrazi, conform cerintelor CNADNR. Noile statii mobile sunt de tip modular, prefabricat. Ele au fost transportate si amplasate in punctele in care vor functiona, fara a necesita lucrari suplimentare de constructie si amenajare.

Patru tipuri de carburanti disponibili: benzina standard, benzina Extra 99, motorina standard sau motorina Extra.

In luna iulie, OMV Petrom a anuntat ca a castigat licitatia pentru construirea a zece benzinarii in cinci zone de servicii de pe noile autostrazi:
• Pe autostrada Nadlac-Arad (A1), km 26
• Pe autostrada Orastie-Sibiu (A1), km 20
• Pe autostrada Orastie-Sibiu (A1), km 76
• Pe autostrada Medgidia-Constanta (A2), km 186
• Pe autostrada Lugoj-Deva (A1), la km 21.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual.Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a circa 780 benzinarii, la sfarsitul lui 2014.

OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, detine 20,64%, Fondul Proprietatea detine 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri