Soferul roman al unui camion care a provocat un accident mortal, joia trecuta, la o statie de taxare de pe autostrada A8 de la Nisa, a fost inculpat pentru ucidere din culpa si plasat in arest preventiv, a anuntat Parchetul din Nisa, citat de Le Figaro in editia online, informatie data publicitatii de agentia Mediafax.

Un camion platforma care transporta autoturisme nu a putut frana si a lovit 15 vehicule oprite la o statie de taxare situata pe autostrada A8, la periferia orasului Nisa (in sud-estul Frantei). Autotrenul inmatriculat in Romania, care venea dinspre Italia si se indrepta spre oraselul francez Aix-en-Provence, situat la nord de Marsilia, ar fi avut probleme la sistemul de franare. In urma accidentului, o persoana a murit si alte sapte au fost ranite, dintre care trei grav.

"Potrivit primelor elemente ale anchetei incredintate Jandarmeriei, camionul parea complet lipsit de capacitatea de a-si limita viteza", a precizat procurorul francez. Soferul, care a fost ranit usor in accident, "nu putea sa nu stie, conform primelor constatari, ca vehiculul sau prezenta un risc puternic de pierdere a controlului intr-o astfel de panta, iar acesta este motivul inculparii sale", a adaugat procurorul.

Invitat sa vina in Franta pentru a da explicatii anchetatorilor, reprezentantul societatii romane de transport care il angaja pe sofer, desi a anuntat ca va veni, nu a sosit inca pe teritoriul francez. Documentele gasite la bord arata ca autovehiculul efectuase un control tehnic pozitiv in luna mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri