A trecut mult timp de cand un fabricant american s-a bucurat de un imens succes in Europa. De fapt este de greu sa ne aducem aminte daca un astfel de lucru s-a intamplat vreodata. Mustang si Corvette au vandut destul de bine pe acest continent insa nu la fel de bine ca Dodge Caliber.

Caliber s-a vandut bine in nordul Americii, incantand dealerii grupului Chrysler. Acestia au incercat sa ridice la acelasi nivel si modelul sedan SX 2.0, in ciuda unei analize nu prea bune realizata de Auburn Hills. Modelul a fost evaluat ca fiind unul care nu va aduce prea mult succes.

Publicatia AutoWeek a declarat ca Dodge a subestimat in totalitate cererea europenilor pentru un astfel de model. Acum s-a creat o lista de asteptare pentu noul model care nu se mai gaseste in stoc. Aceasta lista de asteptare a ajuns deja la sase luni.

Am subestimat cererea pentru un astfel de produs, declara Thomas Hausch, director executiv de vanzari internationale si marketing pentru Europa. Ciudat este faptul ca Dodge nu a mai livrat nici un model Caliber in Europa de vest in ultimile trei luni si si-a vandut intreaga linie din acest produs inca de anul trecut. In aceasta vara pe strazi s-au putut vedea peste 3200 de vehicule, de 10 ori mai multe masini decat in anul 2005 cand au iesit din productie doar 311 vehicule.

Fara nici un dubiu pretul de baza pentru modelul Caliber, 14.990 euro in Germania a fost motivul succesului imens. Este important sa mentionam faptul ca in Canada se poate cumpara acest model la pretul de 15.995 $ CAD, echivalentul a 11.257 euro. In comparatie cu alte vehicule disponibile europenilor , modelul Caliber are un pret bun avand in vedere dotarile standard cu care este echipat, dinamica si aspectul unic.

Potrivit unui studiu realizat de JATO Dynamics, Chrysler a vandut 92.951 vehicule in Europa anul trecut, in scadere de la 97.551 vehicule vandute in anul anterior. Insa odata cu noul model Dodge vanzarile ar trebui sa creasca considerabil. De fapt, diviziile Chrysler, Dodge si Jeep a grupului Daymler Chrysler spera sa-si dubleze cota de piata in Europa cu 1.4 procente pana in 2009. Acest lucru ar insemna peste 200.000 de unitati vandute pe an.

Chrysler Group este cel de-al treilea fabricant auto din vestul Europei care a crescut rapid, cu 14.5 procente mai mult pe primele sase luni fata de primele luni ale anului trecut, potrivit Asociatiei Fabricantilor de Automobile din Europa. Pe primul loc se situeaza Fiat cu o crestere de 26.1 procente, urmata de Saab cu o crestere de 24.4 procente. Chrysler Group se asteapta sa continuie cresterea in Europa multumita modelelor cu motor diesel, motoare de o importanta critica pe acest continent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri