Departamentul de Transport din SUA (DoT) va premia cu 40 de milioane de dolari un oras de marime medie care va reusi sa vina cu o solutie inteligenta de transport care sa imbunatateasca vietile locuitorilor si sa transforme transportul intr-unul eficient si sigur.

Scopul acestui proiect este de a integra intr-un astfel de oras tehnologia si creativitatea pentru a trasa cateva directii ale viitorului in transport, noteaza GCR.

Pe langa premium pus la bataie, in valoare de 40 de milioane de dolari, Departamentul de Transport din SUA va incheia un parteneriat cu firma Vulcan, care va oferi un plus de 10 milioane de dolari, lucru care va face ca valoarea totala a premiului sa se ridice la 50 de milioane de dolari, Vulcan urmand sa suporte dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele electrice.

Orasul care va castiga marele premiu va trebui sa vina cu o serie de idei care sa raspunda nevoilor comunitatii, sa sporeasca siguranta pe sosele, sa reduca emisiile de carbon si poluarea, dar sa ofere si o mobilitate sporita.

Castigatorul competitiei va trebi sa permita vehiculelor si sa dezvolte infrastructura necesara ca acestea sa comunice intre ele, iar locuitorilor activi sa integreze si sa imbratiseze solutiile de sharing-transport, pentru eficientizarea deplasarilor in oras.

Proiectul Smart City Challenge a aparut ca urmare a predictiilor care arata ca populatia Statelor Unite va creste cu peste 70 de milioane de locuitori in urmatorii 30 de ani, cu o dezvoltare puternica in zonele metropolitane si in zonele urbane, ceea ce va insemna ca autoritatile vor fi fortate sa gaseasca rapid alternative pentru a eficientiza la maximum transportul in marile orase ale SUA.

Un oras de dimensiuni medii este considerat unul cu o populatie cuprinsa intre 200.000 si 850.000 de locuitori, iar prima runda de aplicatii ar trebui sa fie depusa pana la inceputul lunii februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri