Soferii romani sunt pe locul trei in topul celor mai slabi conducatori auto din Europa, circuland cu viteza ridicata doar pe drumuri libere, cand se grabesc sau cand circula pe autostrada, releva studiul LeasePlan Mobility Monitor.

Conducatorii auto din Uniunea Europeana au indicat ca cei mai slabi soferi provin din Italia (13%), Franta (6%) si Romania (5%). Soferii din Romania au indicat pe locurile 4 si 5 in topul celor mai rai soferi pe conducatorii auto din Ungaria (4%) si Grecia (3%). La nivel european pe locurile patru si cinci s–au situat soferii din Grecia si Polonia, cu cate 4%.

Pentru acest studiu au fost chestionati si 237 de soferi care conduc masini in leasing operational. In cazul sondajului efectuat la nivel european, 36% dintre soferii chestionati au afirmat ca doar pe autostrada conduc cu viteza, in timp ce 24% au afirmat ca merg cu viteza mare doar cand drumul este liber sau cand se grabesc (21%).

Studiul LeasePlan Mobility Monitor arata ca 75% dintre conducatorii auto (cu autovehicul de serviciu) din Romania ar prefera ca masina de serviciu sa fie gestionata in leasing. Numai 5% din respondenti ar prefera sa vina la serviciu cu masina proprie iar 14% ar prefera sa primeasca bani cu care sa gestioneze problema transportului. Pe plan global, spaniolii prefera sa gestioneze masina in leasing in proportie de 84% iar grecii in procent de 78%. Cei mai reticenti la aceasta forma de asigurare a mobilitatii sunt turcii, cu un procent de 46%.

Sursa foto: Minerva Studio/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri