Calendarul Pirelli 2016 a fost prezentat la Bucuresti dupa premiera globala care a avut loc pe 30 noiembrie la Londra, la Roundhouse, o fosta cladire industriala care a reprezentat unul din templele muzicii rock din capitala britanica in anii ’60.

Cea de-a patruzeci si treia editie a calendarului Pirelli a fost creata de americanca Annie Leibovitz in luna iulie in studioul ei din New York. Leibovitz a fost si creatoarea calendarului Pirelli 2000, in care au aparut dansatoarele coregrafului Mark Morris.

Calendarul Pirelli 2016

Calendarul Pirelli 2016 prezinta 13 femei: actrita Yao Chen, primul ambasador chinez UNCHR al Bunavointei; top modelul rus Natalia Vodianova, fondatoarea fundatiei de caritate Naked Heart Russia; producatoarea Kathleen Kennedy, presedinta Lucasfilm si una din cele mai influente persoane de la Hollywood; colectionara de arta Agnes Gund (cu stranepoata ei, Sadie Rain Hope-Gund), presedinte emerit al Muzeului de Arta Moderna din New York; jucatoarea de tenis Serena Williams, numarul unu mondial; lidera de opinie, critic si scriitoare Fran Leibowitz; presedinta Ariel Investments, Mellody Hobson, care sprijina proiecte de caritate in Chicago; regizoarea de film Ava DuVernay, printre ale carei filme se numara Selma, productia nominalizata pentru un Academy Award pentru cel mai bun film in 2015; bloggerita Tavi Gevinson, fondatoarea Style Rookie si a revistei online Rookie; artista vizuala iraniana Shirin Neshat; artista, muziciana si cantareata Yoko Ono; cantareata Patti Smith, una din cele mai mari vedete rock din toate timpurile; si actrita si comediana Amy Schumer.

Femeile sunt de varste diferite si trecuturi diferite si au urmat cariere diferite. Asa cum s-a intamplat in cazul primelor calendare din anii saizeci si, mai recent, in cazurile calendarului lui Peter Lindbergh din 2002, in calendarul lui Patrick Demarchelier din 2008 si in cel al calendarului lui Steve McCurry din 2013, nici aceasta editie nu include nuduri.

"Pentru 2016 am facut un set clasic de portrete alb-negru, realizate in studio. Cand am fost abordata de Pirelli, mi s-a spus ca se doreste o departare de trecut. Mi s-a sugerat ideea de a fotografia femei deosebite. Dupa ce am cazut de acord asupra acestui lucru, obiectivul a fost acela de a fi o lucrare foarte ilustrativa. Am vrut ca fotografiile sa arate femeile exact asa cum sunt, fara falsitati," spune Leibovitz.

Cu ocazia lansarii s-a realizat un material video care prezinta calendarul Pirelli 2016 realizat de Annie Leibovitz, iar o selectie din operele ei va fi adaugata la bogatul material de arhiva, ce include cateva imagini care n-au mai fost niciodata vazute si care, grupate fiind pe perioade de zece ani, ofera o privire de ansamblu asupra evolutiei de o jumatate de secol de obiceiuri sociale, din 1963 pana in zilele noastre.

Site-ul este structurat pe trei sectiuni: The Cal 2016, Icons si Time Machine. La fel ca in cazul sectiunii "2016 The Cal", care este dedicata celei mai noi editii a calendarului, zona "Time Machine" include imagini din editiile trecute si un sumar al materialelor video de culise grupate pe decenii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri