BMW a fost amendata cu 40 de milioane de dolari in Statele Unite pentru ca nu a remediat probleme aparute la testele de coliziune la care au fost supuse vehiculele Mini, acesta fiind un nou caz de penalizare a unei companii auto in SUA din motive de siguranta, relateaza MarketWatch.

Autoritatile de reglementare auto din SUA au penalizat drastic in acest an producatorii auto, pentru probleme pornind de la airbag-uri si pana la manipularea testelor de poluare, scrie Mediafax.

Institutiile americane au avertizat ca vor inaspri controalele dupa criza provocata la General Motors de un defect identificat la contactul de aprindere de la mai multe modele ale grupului, care a dus la plata unor despagubiri de ordinul miliardelor de dolari. Noul director al Administratiei Nationale pentru Siguranta Traficului Rutier (NHTSA) s-a angajat la sfarsitul anului trecut sa traga la raspundere companiile care nu rezolva problemele legate de siguranta.

Amenda aplicata BMW se refera la modelul Mini Cooper, un produs de nisa pe piata americana, si este a doua din 2012. Infractiunea se refera la faptul ca producatorul auto nu a respectat un angajament de a remedia deficientele.

Versiunea cu doua usi a Mini Cooper nu a trecut un test de coliziune prin care trebuia sa se determine ca automobilul respecta standardele minime. La momentul respectiv, BMW a sustinut ca vehiculul a fost inscris cu o greutate incorecta si ca va trece testul daca acesta va fi efectuat la nivelul corect.

BMW s-a angajat atunci sa recheme vehiculele pentru corectarea informatiilor dar si pentru imbunatatirea protectiei la impact. Potrivit NHTSA, vehiculul a ratat din nou testul in iulie, chiar si cu suplimentarea protectiei la impact, si nu a lansat campania de rechemare in service.

Este pentru a doua oara in ultimele luni cand un producator auto german este acuzat in SUA de practici incorecte. Agentia pentru Protectia Mediului a anuntat in septembrie ca Volkswagen a inselat testele de poluare, iar grupul a recunoscut ca a instalat softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, care reduc nivelul emisiilor in timpul testelor.

Fiat Chrysler Automobiles, Honda Motor si producatorul japonez de airbag-uri Takata se numara printre companiile care au fost amendate drestic de NHTSA din cauza unor probleme de siguranta. BMW a anuntat ca lucreaza la imbunatatirea proceselor in cadrul companiei si va colabora cu NHTSA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri