Drumul national 1 a inceput sa se aglomereze, duminica la pranz, in zona statiunilor de pe Valea Prahovei, in conditiile in care turistii care au petrecut Revelionul la munte se intorc acasa, politistii recomandandu-le soferilor ca ruta alternativa DN 1 A Brasov - Sacele - Cheia - Ploiesti.

Pe drumul national 1 se circula in coloana, duminica, atat pe sensul de coborare dinspre munte, cat si pe cel catre Brasov, informeaza Politia Prahova. Astfel, in dreptul statiunilor prahovene Azuga si Busteni se circula in coloana, bara la bara, insa nu sunt blocaje in trafic. Centrul Infotrafic al Politiei Romane precizeaza ca, spre deosebire de alti ani, in zilele de 1 si 2 ianuarie 2016 a fost aglomeratie si pe sensul de mers catre Brasov, numerosi turisti mergand in statiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucar-Bran si in Poiana Brasov dupa trecerea dintre ani, potrivit Mediafax.

In aceste conditii, daca se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, in judetele Brasov si Prahova, politistii le recomanda soferilor ca ruta alternativa DN 1 ABrasov - Sacele - Cheia - Valenii de Munte - Ploiesti, tronson pe care, la ora actuala, circulatia se desfasoara fara probleme. Intrucat este posibil sa se ingreuneze circulatia si pe DN73A Rasnov - Predeal, la intersectia cu DN1, politistii rutieri amintesc soferilor in Bucuresti se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circuland pe ruta DN73 Brasov - Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare - Pravat - Targoviste, DN71 Targoviste - Baldana, DN7 Baldana - Bucuresti.

"Chiar daca aceasta ruta trece prin multe localitati in care limita maxima de viteza este de 50 km/h, se merge constant, fara a stationa in coloana, asa cum se intampla pe DN1 Predeal - Comarnic. Recomandam folosirea acestei rute pana in jurul orei 14:00, avand in vedere ca, incepand cu aceasta ora, pana luni, la ora 12:00, pentru sudul si sud-vestul tarii va intra in vigoare o atentionare cu cod galben, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, care annta ninsoare, vant puternic, temperaturi scazute si viscol", se arata in informarea Centrului Infotrafic al Politiei Romane.

Sursa citata mai informeaza ca la ora transmiterii acestei stiri traficul rutier este intens pe DN1 Brasov - Bucuresti, iar la intrarea in Busteni dinspre Azuga exista o coloana de autovehicule in miscare, la fel si in sens invers, dinspre Poiana Tapului pana in Busteni. La kilometrul 137 al DN1, intre Azuga si Predeal, un autocar s-a defectat pe sensul de mers catre Bucuresti, astfel ca circulatia se desfatoara alternativ, pe o banda, fiind dirijata de politisti. Politistii le reamintesc soferilor ca anvelopele de iarna sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Mii de turisti care au petrecut sfarsitul de an la munte, in judetele Prahova si Brasov, se intorc spre Ploiesti si Bucuresti, pentru cei mai multi dintre cei care au facut Revelionul la munte aceasta fiind ultima zi a vacantei. Totodata, politistii ii avertizeaza pe soferi sa circule cu prudenta pe DN67C Novaci - Ranca, din judetul Gorj, drum de interes turistic, cu declivitate mare si afectat frecvent de viscol, dar si pe DN7, pe Valea Oltului, unde la ora actuala partea carosabila este umeda, zapada existand doar in zona acostamentelor.

Sursa foto: Radu Bercan/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri