Douasprezece administratori de drumuri din judetele Dambovita, Olt si Giurgiu au fost amendati de politisti pentru ca nu au curatat soselele de zapada, iar 114 soferi au fost sanctionati pentru ca au mers pe drumuri cu zapada sau polei fara a avea masini echipate cu anvelope de iarna.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), in ultimele 24 de ore, 4.800 de politisti au actionat cu 1.772 de mijloace auto pentru a nu fi inregistrate persoane inzapezite, blocate in trafic si expuse unor situatii de risc, precum si pentru informarea soferilor cu privire la circulatia rutiera pe drumurile publice, noteaza Mediafax.

In urma controalelor in trafic, politistii au dat 126 de sanctiuni contraventionale, dintre care 12 administratorilor de drumuri din judetele Dambovita, Olt si Giurgiu, pentru ca nu au curatat drumurile publice de zapada. De asemenea, 114 soferi de autoturisme si camioane au fost amendati pentru ca nu aveau masinile echipate cu anvelope de iarna sau cu dispozitive omologate antiderapante.

Sase persoane fara adapost au fost salvate de la inghet de miercuri pana joi dimineata, acestea fiind transportate cu ambulante la centre sociale, a precizat Politia Romana, intr-un comunicat de presa. Alte aproximativ 400 de amenzi au fost date, incepand de duminica, mai multor administratori de drumuri si soferilor care nu aveau masinile echipate cu anvelope de iarna.

Conform Codului Rutier, soferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna pot primi intre noua si 20 de puncte de penalizare si amenzi intre 945 si 2.100 de lei, putand sa le fie retinut si certificatul de inmatriculare a masinii. Dupa retinerea certificatului, soferii trebuie sa mearga la Serviciul politiei rutiere, pentru a primi o adeverinta cu care vor putea circula 15 zile, pana vor echipa masina cu anvelope de iarna.

In conditiile in care de joi pana vineri dimineata sunt sub avertizare cod galben de ninsori si lapovita 14 judete din tara, politistii le recomanda soferilor sa evite deplasarea in aceste zone, sa se informeze despre starea drumurilor, sa circule cu viteza adaptata in functie de starea carosabilului si sa pastreze o distanta mai mare in mers. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de joi, ora 12.00, pana vineri, la ora 06.00, vor fi sub avertizare cod galben judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani si Suceava.

In Moldova va ninge viscolit si se va depune strat nou de zapada de aproximativ 10-15 centrimetri, in regiunile estice vantul atingand la rafala viteze de 60-70 de kilometri pe ora. In Dobrogea si estul Munteniei, ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, trecator viscolita in cursul noptii. In restul tarii vor fi precipitatii mixte, iar izolat se va mai depune polei.

Sursa foto: Flickr / Chris Waits

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri