Cu toate ca s-au cheltuit milioane de euro pentru studiile de fezabilitate ale tronsonului de autostrada Sibiu-Pitesti, acestea nu sunt conforme cu normele europene, astfel ca licitarea lucrarilor va porni abia peste doi ani, iar finalizarea constructiei este preconizata pentru sfarsitul anului 2023.

Autostrada Sibiu-Pitesti, botezata „Autostrada Dacia“, pare sa nu se mai termine pentru ca tocmai inceputurile sale - studiile de fezabilitate - sunt incontinuu amanate. Ultimele estimari oficiale arata ca acest tronson ar putea fi gata doar in ultima parte a anului 2023, iar valoarea totala a investitiei depaseste 1,67 miliarde de euro.

Potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene, „Autostrada Dacia“ urmeaza a fi finantata din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), trimestrul al treilea din 2017 fiind data estimata pentru semnarea contractului de finantare.

Data planificata pentru inceperea implementarii este ultimul trimestru din 2017, iar in prima parte a anului 2018 este de asteptat sa fie semnate primele contracte de lucrari. Dar pentru a fi respectate chiar si aceste termene era necesar ca pana acum sa avem deja unele studii de fezabilitate care sa fie intocmite potrivit normelor europene.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: LIUSHENGFILM/SHUTTERSTOCK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri