Autostrada A2, sectorul Bucuresti - Fetesti, drumurile nationale DN 2, DN 2C, DN 2B, DN 22 - din judetul Buzau, DN 5B - in Giurgiu, DN 23B, DN 2M - in Vrancea si DN 41- in judetul Calarasi sunt inchise din cauza zapezii si a viscolului.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, circulatia rutiera a fost intrerupta, astazi dimineata, pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins intre Bucuresti si Drajna. De asemenea, din cauza vizibilitatii reduse sub 25 de metri, pe autostrada A2, intre Drajna si Fetesti (kilometri 106-143) a fost inchisa circulatia de la ora 07.45, potrivit Mediafax.

In judetul Buzau, sunt inchise circulatiei DN2 Buzau - Urziceni, DN2C Costesti - Slobozia, DN2B Buzau - Braila (Soseaua Spatarului), DN22 Ramnicu Sarat - limita cu jud. Braila. In judetul Giurgiu, este inchis DN5B Giurgiu - Ghimpati, iar in judetul Vrancea, traficul este oprit pe DN23B Maicanesti - Ciorasti si DN2M Bogza - Dumbraveni.

In judetul Calarasi, traficul este inchis pe DN41 Oltenita - Daia, pe sectorul Chirnogi - Cascioarele. In judetul Prahova, din cauza deraparii unui utilaj de deszapezire, circulatia este ingreunata pe DN1A, in zona localitatii Cheia. Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben.

In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri. Sub avertizare cod galben sunt judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.

CFR: 14 trenuri de calatori, anulate

Douasprezece trenuri de calatori care circulau pe ruta Bucuresti-Constanta si alte doua pe relatia Constanta-Buzau au fost anulate, duminica, din cauza zapezii si a viscolului, iar mai multe trenuri ajung la destinatii cu intarzieri care depasesc, in unele cazuri, doua ore.

Potrivit companiei CFR, traficul feroviar pe intrega retea de cale ferata este adaptat la conditiile meteo nefavorabile si pe pe segmentele de cale ferata Bucuresti - Lehliu, Urziceni - Slobozia si Videle - Giurgiu se intervine cu pluguri pentru deszapezire. Pentru a permite interventia cu utilaje pentru deszapezire, CFR a solicitat operatorului national de transport feroviar de calatori anularea a 12 trenuri care circulau pe magistrala Bucuresti - Constanta si a doua trenuri de pe relatia Constanta - Buzau, pasagerii urmand sa fie preluati de alte garnituri inscrise in grafic pe segmentele respective, au precizat reprezentantii CFR.

In noaptea de simbata spre duminica, din cauza viscolului a fost inregistrat un deranjament tehnic la linia de contact intre statiile Pasarea si Branesti, lucrarile de remediere fiind finalizate in jurul orei 7.00.

"Pe tot parcursul zilei se vor face verificari permanente la infrastructura si la echipamentele feroviare pe toate sectiile de cale ferata de pe raza judetelor aflate sub incidenta celor doua coduri de vreme nefavorabila, CFR SA mentine legatura cu toti operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF), astfel incat, functie de evolutia vremii, circulatia trenurilor sa fie asigurata pe toate magistralele feroviare. De asemenea, pentru a-si putea informa din timp calatorii, daca apar modificari in circulatia trenurilor inscrise in trafic, operatorii de transport feroviar sunt in permanenta avizati asupra conditiilor de circulatie pe sectiile de cale ferata", se arata intr-un comunicat de presa al companiei de transport feroviar.

Pasagerii sunt sfatuiti sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. De asemenea, calatorii se pot informa cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor din garile Bucuresti Nord, Brasov, Craiova si Timisoara pe site-ul cfr.ro, la domeniul camere web sau accesand direct link-ul.

Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben. In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri. Sub avertizare cod galben sunt judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri