Vanzarile Auto Italia, importatorul marcilor Jeep, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo, Maserati si Abarth, au crescut anul trecut cu 38% fata de 2014, la 4.449 unitati.

Ca urmare a livrarilor in crestere, cota de piata Auto Italia a urcat la 3,94% anul trecut. Reteaua de distribuitori independenti a inregistrat vanzari in crestere cu 58%.

Cele mai mari cresteri le-au inregistrat anul trecut marcile Jeep, FIAT si Maserati.

Jeep: crestere de 62,1% in Romania

Jeep a avut in Romania una dintre cele mai importante cresteri din portofoliul Auto Italia, de 62,1%, la 402 unitati. Grand Cherokee ramane modelul din gama cel mai dorit de romani, urmat de Jeep Renegade. Modelul Renegade reprezinta principalul pilon de vanzare din regiunea EMEA, 49,8% din volumele de vanzari fiind realizate de SUV-ul compact.

Fiat: vanzari mai mari cu 46,5%

Marca Fiat a reintrat in Top 10 vanzari autoturisme in Romania, cu 2.586 unitati comercializate in 2015. Fiat 500L si-a intarit prima pozitie in segmentul MPV/ Monovolum 0, cu o crestere de 151,7% fata de anul anterior, in timp ce Fiat 500 ramane liderul absolut al clasei mici, cu 923 unitati livrate in segmentul A, in crestere cu 25,8%.

Fiat Professional: crestere de 72,9% pentru Fiat Ducato. Vanzarile de vehicule comerciale usoare Fiat s-au apreciat cu 35,5% fata de 2014, iar Ducato ramane cel mai bine vandut autovehicul din gama, generand peste 80% din vanzarile marcii Fiat Professional in Romania. Cota de piata pentru Fiat Professional in Romania este in crestere, de la 8,60% in 2014 la 9,62% in 2015.

Maserati: crestere de 100% pentru Ghibli Diesel

Tridentul italian a vandut anul trecut in Romania de doua ori mai multe modele Ghibli, ajungand la un contingent de 15 unitati, dintre care 12 dotate cu propulsor diesel de 3 litri si 275 CP. In total, in Romania au fost comercializate 19 unitati Maserati Ghibli si Quattroporte, marca italiana inregistrand o crestere de 36%. Marca din Modena se pregateste de lansarea primului SUV din gama. Acesta va fi prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, la inceputul lunii martie. Noul Levante va fi comercializat si in Romania, incepand cu al doilea trimestru al acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri