Michael Schmidt (56 de ani), fondatorul Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW, uneste cele trei business-uri, Automobile Bavaria Group Romania, MHS Truck & Bus Group Romania si Schmidt Gruppe Deutschland, sub numele de MHS Holding.

"Prin MHS Holding vom obtine mai usor finantare de la banci si vom putea profita de anumite sinergii intre cele doua tari si trei grupuri. Holdingul se compune din trei societati in Germania cu sase locatii, in Romania 12 locatii BMW cu sapte societati si opt locatii MAN cu sapte societati", a declarat Michael Schmidt.

Incepand cu iulie 2015, reteaua de service MAN a fost reunita intr-o singura companie, MHS Truck Service. Operatiunile de import se desfasoara prin compania MHS Truck & Bus, importatorul si distribuitorul general al vehiculelor comerciale MAN in Romania.

Cifra de afaceri MHS Holding a fost anul trecut de 312 milioane euro, dintre care 110 miloane de euro din activitatile din Germania, 104 milioane euro de la MAN Truck & Bus si 94 de milioane BMW si patru milioane de la celelalte patru societati, rent-a-car, doua firme de leasing, un broker de asigurari. Fata de anul 2014, cresterea a fost de 20%.

Obiective MHS Holding in 2016

In 2016, Automobile Bavaria Group estimeaza o crestere de minimum 10% a vanzarilor si serviciilor, precum si o crestere substantiala a vanzarilor de automobile rulate si a cifrei de afaceri consolidata.

In 2015, firmele lui Michael Schmidt au vandut 6.000 de masini. Pentru ca in piata exista o cerere pentru masinile rulate, Schmidt vrea anul acesta sa isi consolideze departamentul de second-hand si la autoturisme si la camioane.

MHS Holding

Rezultatele MHS Holding in anul 2015

Automobile Bavaria Group a vandut anul trecut 1.336 de unitati BMW (+27,7%) si 148 MINI (+62,6%), rezultat ce a condus la o crestere totala a vanzarilor de masini noi cu 30,5%, comparativ cu anul anterior.Grupul de dealeri detine o cota de piata de 68,8% din vanzarile de automobile noi BMW si 92,5% pentru marca MINI.

Compania a lansat si un brand propriu pentru automobile rulate BavariaUsedCars.com. Vanzarile de autoturisme rulate au crescut cu 35% in comparatie cu anul 2014.

Cifra de afaceri in service a crescut cu 9%. Automobile Bavaria Group a inregistrat in total, 49.000 de intrari in atelierele sale din Romania, cu 5.800 de intrari mai mult decat in 2014, reprezentand o crestere a numarului de comenzi cu 13,5%.

Veniturile totale ale tuturor activitatilor derulate de catre Automobile Bavaria Group au fost de 93,53 milioane euro in anul 2015, ceea ce reprezinta o crestere cu 19,8 milioane euro, comparativ cu anul 2014. Vanzarile companiei catre clienti corporate au crescut cu 55%.

Anul trecut, MHS Holding a avut 1.000 de angajati, dintre care 188 in Germania, iar restul in Romania.

Automobile Bavaria

Automobile Bavaria Group este cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Sud-Est. Grupul detine 11 dealeri BMW in Romania, trei centre MINI de vanzari si service si singurul service Rolls-Royce in sud-estul Europei. Automobile Bavaria Group este si singurul dealer BMW M. Incepand cu 2015 Automobile Bavaria Group a devenit primul dealer autorizat BMW i in Romania. Un service autorizat complet echipat pentru masini electrice a fost inaugurat la sediul din Baneasa.

MHS Truck & Bus Group Romania este importatorul general MAN in Romania si detine opt centre proprii pentru vehicule comerciale MAN. Schmidt Gruppe Deutschland detine opt dealershipuri BMW si un dealership Rolls-Royce in sudul Germaniei.

Michael Horst Schmidt este fondatorul si presedintele MHS Holding si al companiilor afiliate. Schmidt s-a nascut in Brasov, in anul 1960. A fondat Automobile Bavaria in 1994, care a devenit importatorul BMW in Romania. In 2001 a pus bazele MHS Truck & Bus, importatorul MAN in Romania. In 2007, dl. Schmidt a inceput expansiunea in afara tarii, prin achizitia unor dealeri BMW din Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri