Ford a anuntat ca intentioneaza sa elimine sute de locuri de munca in Europa, ca parte a unei strategii de a mentine pe profit operatiunile, vizate fiind fabrici din Marea Britanie si Germania, nu si din Romania, au declarat pentru wall-street.ro reprezentanti ai uzinei Ford Craiova.

“Anuntul facut astazi de Ford cu privire la programele de incetare voluntara a relatiilor de munca sunt deschise pentru 10.000 de salariati ai companiei in principal din Marea Britanie si Germania. Ne asteptam ca aceste programe sa se concretizeze cu reducerea a cateva sute de pozitii. Nu ne asteptam ca aceste programe sa afecteze uzina noastra din Craiova”, au precizat reprezentantii Ford Craiova.

Ford Europa intentioneaza sa propuna angajatilor europeni pachete financiare pentru plecarea voluntara si se asteapta ca mai multe sute de persoane sa accepte.

"Anuntul de astazi face parte dintr-un plan mai amplu al Ford de a construi un o afacere solida si profitabila la nivel european. De la sfarsitul lui 2012 si pana in prezent, Ford a lansat peste 30 de noi vehicule care au contribuit la cresterea cotei de piata din ultimii doi ani, atingand 10% in anul 2015. Ford va continua sa-si consolideze intreaga gama de vehicule," au mai spus oficialii Ford Craiova.

Ford Romania a anuntat, saptamana trecuta, ca discuta de cateva luni cu sindicatele de la uzina Craiova despre noul contract colectiv de munca, fara sa se ajunga deocamdata la un acord, cerand "modificari cheie" in contracte care sa duca la cresterea competitivitatii si eficientei fabricii auto. Sindicatele au acuzat insa ca modificarile propuse de patronat ar duce la o scadere a veniturilor angajatilor uzinei de pana la 10% pe an si la eliminarea bonusurilor.

Ford Craiova

Compania intentioneaza sa renunte la productia in Europa a mai multor modele neprofitabile, urmand sa se concentreze asupra unor modele cu marje mai ridicate, precum SUV-urile.

Ford obtine aproximativ 19% din venituri in Europa, iar anul trecut a inregistrat in regiune un profit inainte de taxe de 259 milioane de dolari. In 2012-2014, producatorul auto a pierdut in regiune peste 3 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri