Opel va lansa la Salonul Auto de la Geneva faceliftul crossover-ului Mokka, denumit Mokka X, fiind primul model care introduce codul de identificare al segmentului pentru viitoarele masini SUV si crossover ale marcii, „X”-ul subliniind personalitatea mai agresiva.

Opel Mokka X

Mokka X va fi lansat in toamna si vine cu un propulsor pe benzina turbo de 1,4 litri 152 CP si doua diesel de 1,6 litri 110 CP si 136 CP. Motorul pe benzina va fi disponibil in combinatie cu o transmisie automata cu sase trepte, Start/Stop si tractiune integrala adaptiva.

Desi masina are tractiune integrala, atunci cand carosabilul este uscat rotile din fata preiau tractiunea autovehiculului pentru a reduce consumul de carburant. In functie de starea carosabilului, configuratia variaza automat si insesizabil de la tractiune 100% pe puntea fata pe suprafete de drum uscate, reducand consumul, la o distributie maxima a cuplului de 50% pe puntea fata si spate, atunci cand carosabilul este acoperit cu o pelicula groasa de apa.

Opel Mokka X

Noul design exterior al Mokka X include o grila orizontala in forma de aripa si luminile diurne cu LED, sub forma de aripa dubla. Partea frontala are suprafete sculptate mai precis si elegant, cu mai putine insertii din plastic. Acest aspect ii confera modelului o postura mai lata, mai solida si mai masculina. Modelul va primi si doua modele noi Amber Orange si Absolute Red.

Opel Mokka X

Interiorul a fost complet schimbat avand o plansa de bord complet noua, inspirata de noul Astra. Consola centrala a fost complet reproiectata in jurul ecranelor tactile de 7 si 8 inch ale sistemelor de infotainment de noua generatie.

Lansat in 2012, modelul de 4,28 metri lungime a fost vandut in peste 500.000 de unitati in Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri