Anul viitor Toyota Motor Corp. vrea sa vanda 9,8 milioane autovehicule in intrega lume, a declarat, miercuri, presedintele Toyota, Katsuaki Watanabe, subliniind dorinta constructorului auto nipon de a depasi rivalul american General Motors si a deveni astfel cel mai mare constructor auto din lume.

Intr-un comunicat oficial citat de Rompres, Toyota a anuntat ca in 2005 a vandut 8,13 milioane autovehicule la nivel global, estimand ca in acest an (alaturi de subsidarele sale Hino Motors si Daihatsu Motor Co.) va reusi sa vanda aproximativ 8,85 milioane autovehicule. Katsuaki Watanabe nu a oferit o cifra de productie pentru 2008, anuntand doar ca Toyota mizeaza pe o "crestere constanta bazata pe consolidarea tuturor operatiunilor".

Inca din 2003 Toyota a trecut de grupul Ford si a ocupat pozitia secunda in topul marilor constructori de autovehicule. Unul din motivele succesului inregistrat de Toyota a fost aprecierea de care s-au bucurat autovehiculele de genul Prius, Corolla sau Camry, aceasta din urma fiind cea mai bine vanduta masina pe piata auto americana in opt din ultimii noua ani.

Toyota continua sa-si creasca cota pe piata americana, cea mai mare din lume, in dauna gigantilor americani General Motors si Ford. Potrivit cifrelor anuntate recent de GM, in anul 2005 constructorul auto american a produs 9,05 milioane autovehicule la nivel mondial.

Anuntul celor de la Toyota intervine intr-o perioada in care marii constructori auto americani General Motors Corp. si Ford Motor Co. lanseaza ample programe de reducere a pierderilor operationale. Comparativ, in perioada aprilie-iunie 2006 Toyota a inregistrat un profit de 371,5 miliarde yeni (3,1 miliarde dolari), in timp ce GM a inregistrat pierderi de 3,4 miliarde dolari, iar Ford pierderi de 254 milioane dolari.

De precizat insa ca ambii constructori auto americani sunt in plin proces de restructurare, proces ce implica inchiderea mai multor zeci de unitati de productie si concedierea mai multor zeci de mii de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri