Profitul inainte de dobanzi si taxe al BMW (EBIT) a crescut cu 5,2% in 2015, la 9,59 miliarde de euro, datorita livrarilor mai mari de vehicule care au ajutat producatorul german de automobile de lux sa ramana lider mondial, inaintea Mercedes-Benz, transmite Bloomberg.

Rezultatul corespunde asteptarilor analistilor, care au estimat un profit EBIT de 9,56 miliarde de euro. Profitul net a avansat cu 10%, la 6,4 miliarde de euro, conform News.ro

Anul trecut, livrarile BMW sub brand propriu au urcat cu 5,2%, la 1,91 milioane de vehicule, si au permis companiei sa isi pastreze pozitia de cel mai mare producator de automobile de lux din lume pentru al 11-lea an consecutiv.

”Avem ca obiectiv o crestere usoara a livrarilor, datorita unor noi modele, precum sedanul Serie 7”, afirma intr-un comunicat directorul general Harald Krueger.

Grupul german vrea sa realizeze in acest an noi vanzari record, care ar fi pentru al saptelea an consecutiv. Imbatranirea gamei de modele a facut ca BMW sa aiba probleme in fata Mercedes, care a lansat in ultimii ani o serie de noi vehicule, intre care automobilul sport GT, SUV-ul GLE Coupe si sedanul compact CLA.

In aceste conditii, BMW risca in acest an sa piarda pozitia de lider pe piata automobilelor de lux, pentru prima oara din 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri