Autoturismele folosite de Nicolae Ceausescu au fost vandute la licitatii de statul roman, iar o mare parte dintre masinile rare detinute de fostul lider comunist au ajuns la colectionari din intreaga lume, dupa ce le-au achizitionat cu sume generoase.

Nicolae Ceausescu a fost posesorul mai multor masini de colectie fabricate in afara tarii, dar si al unor autoturisme unicat realizate in Romania special pentru fostul lider comunist si familia sa, conform Adevarul Financiar.

Majoritatea masinilor pe care le-a utilizat Ceausescu au fost primite cadou de la diversi sefi de stat sau oameni influenti din intreaga lume. Masinile primite cadou din tara au fost fabricate la ARO Campulung si la uzina Dacia de la Pitesti, majoritatea construite special pentru seful statului.

In spatele fiecarei masini sta o mica istorie legata atat de modul in care automobilul a ajuns la Ceausescu, cat si de traseul pe care acestea le-au avut dupa 1989 si mai ales dupa anii 2000, cand majoritatea masinilor au fost vandute la licitatie.

Cititi articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri