Roadster-ul Mazda MX-5, lansat anul trecut cu acoperis textil, urmeaza sa primeasca hardtop retractabil. Modelul se va numi MX-5 RF (fastback retractabil).

MX-5 RF

Mazda MX-5 RF a fost prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la New York. Modelul va fi disponibil cu noua culoare premium Gri Machine.

MX-5 RF prezinta un plafon neted stil fastback, care coboara spre partea din spate, iar acoperisul unic din spate si fereastra retractabila dau un sentiment nou, distinctiv, de decapotabila.

MX-5 RF

Plafonul electric se deschide si se inchide cu o simpla apasare de buton la viteze de pana in 10 km/h. La inchidere, acoperisul se depoziteaza compact si eficient. In ciuda designului elegant MX-5 RF ofera acelasi spatiu pentru portbagaj ca si modelul cu soft top.

La fel ca modelul soft top, noua versiune va fi disponibila in Europa cu doua motorizari pe benzina – SKYACTIV-G 1.5 si SKYACTIV-G 2.0 – cuplate fie la o cutie de viteze manuala cu sase trepte SKYACTIV-MT sau – exclusiv pentru modelul MX-5 RF – la una automata, tot cu sase trepte.

MX-5 RF

Un alt punct forte al modelului MX-5 RF il reprezinta paleta de culori disponibile. Aceasta include Gri Machine, o culoare noua realizata special pentru a accentua liniile exterioare subtile, dar dinamice ale limbajului de design Mazda KODO – sufletul miscarii.

MX-5 RF

Mazda a progresat cu tehnologia de vopsire Takuminuri, creata initial pentru Rosu Soul, prima culoare premium Mazda, iar acum a obtinut un rezultat precis, de calitate superioara, care arata ca si cand a fost o vopsire manuala a unui maestru. Sistemul foloseste o structura de trei straturi: culoare, strat reflexiv si unul clar.

Stratul reflexiv, care contine particule foarte stralucitoare si mici de aluminiu, se micsoreaza in timpul procesului de uscare la aproximativ un sfert din grosimea majoritatii straturilor reflexive. Acest lucru face ca particulele sa fie asezate ordonat dar dens, ceea ce confera intregii suprafete senzatia de sclipire cand este luminata si un aspect metalic original. Un pigment negru este folosit atat in stratul reflexiv, cat si in cel de culoare. Este suficient de vizibil printre spatiile dintre particulele de aluminiu, oferindu-le o tenta inchisa si, astfel, crescand contrastul si mai mult. Gri Machine va fi disponibila pe mai multe modele Mazda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri