In Romania s-au produs anul trecut aproape 387.200 de autoturisme, in scadere cu 4% fata de anul anterior, aceasta fiind depasita de Ungaria, unde s-au asamblat aproape 491.000 de masini, in crestere cu 13%

Dintre acestea, peste 180.000 sunt masini Mercedes-Benz asamblate in Kecskemet, iar restul sunt masini Audi si Suzuki. Polonia ocupa in continuare locul opt, cu peste 534.000 de masini, in crestere cu 13%, scrie Mediafax.

„Europa Centrala si de Est a crescut inclusiv in perioada de recesiune si in continuare este loc de crestere. Insa, in comparatie cu Polonia intotdeauna Romania va fi pe locul doi“, a spus Constantin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

In prezent, miza pentru Romania ar fi sa atraga un al treilea constructor auto, astfel incat productia si exporturile sa fie impartite in trei, nu una in care Dacia sa reprezinte majoritatea.

Lansarea in productie a viitorului Ford Ecosport in toamna anului viitor poate readuce Romania in cursa directa cu Ungaria si Polonia pentru a urca in topul producatorilor de autoturisme, in conditiile in care la Craiova se vor produce cel putin 100.000 de masini in plus fata de cele circa 50.000 produse in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri