Continental, furnizor de componente auto si producator de anvelope, spune ca in Romania aproape 5.000 de ingineri dezvolta tehnologii pentru mobilitatea viitorului si ca anul acesta va face noi angajari, numarul de salariati pe plan local urmand sa creasca cu 1.000 de persoane, la 17.500.

"Am investit anul trecut peste 130 de milioane de euro in activitatile noastre din Romania. Aceasta suma a fost cheltuita pe tehnologie de varf, pe cladiri noi si software. Aproape 5.000 de ingineri dezvolta produse si software pentru mobilitatea viitorului. Echipa noastra de ingineri lucreaza la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicatii pentru masini interconectate si eficientizarea consumului de combustibil. Echipa Autosar din Romania dezvolta platforme software pentru clienti importanti din intreaga lume“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Romania.

Noi angajari la Continental in Romania

Continental are centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Iasi si Brasov si unitati de productie in Brasov, Sibiu, Timisoara, Nadab si Carei, unde lucreaza 16.500 de persoane, dupa ce anul trecut echipa a fost marita cu 1.500 de persoane. Anul acesta, vor fi angajate inca 1.000 de persoane.

"In acest an avem pozitii deschise atat pentru muncitori, cat si pentru absolventii de facultate si inginerii cu experienta in domeniul automotive si software, pe care vrem sa ii angajam in centrele de cercetare si dezvoltare si in fabricile din tara. In conditiile in care piata se dezvolta in aceeasi directie, ne asteptam sa crestem cu peste 1.000 de persoane si in acest an“, a adaugat Anica Stoica, directorul de personal in cadrul Continental Romania.

In perioada 1999-2015, Continental a investit 1.130 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti.

Sursa foto: Corepics VOF / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri