Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo XC90 este un SUV sigur, premium si care arata foarte bine. Americanii de la Insurance Institute of Highway Safety l-au testat la accidente si i-au dat cel mai bun calificativ, IIHS Top Safety Pick +, scrie businessinsider.com.

Suedezii au testat modelul XC90 si in cazul in care masina se va desprinde de sol pe drumuri accidentate - "run-off road". Noua tehnologie ar limita leziunile coloanei vertebrale in cazul unor asemenea situatii.

In plus, pentru dimensiunile lui, SUV-ul are un consum rezonabil de combustibil. Pretul modelului Volvo XC90 in Romania porneste de la 57.000 euro cu TVA.

Mazda3 hatchback

Mazda3 hatchback

Daca conduceti putin sau nu luati prea multe bagaje, Mazda3 hatchback este o optiune foarte buna. Americanii au acordat modelului scorul maxim la accidente, IIHS Top Safety Pick+. Institutul american a evaluat sistemul de prindere al scaunului pentru copil ca fiind mai usor de folosit decat la multe alte autovehicule.

In Romania, Mazda3 hatchback costa de la 15.000 euro cu TVA.

Subaru Outback

Subaru Outback

Subaru Outback va transporta in siguranta copii la scoala, chiar daca drumul traverseaza un teren off-road sau este pe autostrada. Exista un motiv pentru care copii ar uri masina asta. Sistemul 4x4 a dovedit ca poate merge aproape oriunde, oricand, asa ca daca afara ninge puternic cei mici vor ajunge la scoala.

Pachetul de siguranta include tehnologii de avertizare: pre-coliziune, cruise control adaptiv, avertizarea parasirea benzii de circulatie, si multe altele. Toate acestea au contribuit la obtinerea calificativului IIHS Top alege +. Subaru Outback costa de la 36.000 euro cu TVA.

Subaru XV

Subaru XV

Daca nu aveti nevoie de tot spatiul din Outback, Subaru XV este o optiune secundara buna. La fel ca si Outback, sistemul 4x4 si garda la sol va ajuta sa treceti peste orice obstacole. Si acest model a primit calificatiul IIHS Top Safety Pick+. Masina costa de la 30.000 euro cu TVA.

Audi Q7

Audi Q7

Reproiectat, Audi Q7 este unul dintre SUV-urile premium care se lupta de la egal la egal cu Volvo XC90, ca fiind una dintre cele mai sigure masini de familie premium. Americanii de la IIHS i-au acordat scorul maxim la accidente, Top Safety Pick+. Modelul costa de la 59.000 euro cu TVA.

Tesla Model X

Tesla Model X

Tesla a spus in septembrie ca la testele de siguranta Model X va primi 5 stele la toate categoriile. Masina nu este doar sigura, este si rapida. Cu modul ludicrous, Model X P90D este capabil sa atinga 100 km/h in 3,2 secunde.