Wim Bosman Romania, companie de logistica, transporturi si comisionare vamala, parte a grupului neozeelandez Mainfreight, creste capacitatea de depozitare de la Ploiesti cu 5.000 mp, la 20.000 mp, in urma unei investitii de peste 2 milioane euro.

"Pana in luna octombrie vom extinde capacitatea logistica proprie de 15.000 mp pe care o avem in Parcul Industrial Ploiesti cu inca 5.000 mp. Investitiile vor depasi 2 milioane euro", a declarat Emil Ion, managing director Wim Bosman Romania.

Emil Ion

Compania detine in Parcul Industrial Ploiesti un teren de 85.000 mp achizitionat in urma cu zece ani. Alte investitii in plan anul acesta sunt achizitia de masini, utilaje si echipamente de lucru, dar si noi unitati de transport. Bugetul este de un milion euro.

Wim Bosman Romania detine 5-6% din piata de logistica si transport. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri in urcare cu 6%, la 62,5 milioane lei (14 mil. euro), iar anul acesta se asteapta la o crestere de 15%, la circa 72 milioane lei (16 mil. euro). Din cifra de afaceri, servicile de transport au o pondere de 75%, iar cele de logistica de 25%. Profitul a crescut anul trecut cu 8,5% fata de anul anterior, la 1,4 milioane lei.

“Anul 2015 a insemnat pentru noi o perioada de consolidare, in care am crescut prin eficientizarea proceselor si dezvoltarea de noi parteneriate. In cursul anului 2015 ne-am concentrat pe dezvoltarea operatiunilor din hub-ul din centrul tarii, de la Cluj Napoca, iar rezultatele regionale s-au concretizat in cresterea cifrei de afaceri cu peste 50% fata de anul precedent si adaugarea de noi clienti in portofoliu”, a adaugat Emil Ion.

Pentru primul trimestru din 2016, portofoliul de clienti pentru serviciile de distributie nationala va creste cu trei noi nume, urmare a serviciilor ofertate catre clienti, ce pun acentul pe flexibilitate si customizare. Wim Bosman Romania are 215 angajati si 300 de clienti, cei mai mari sunt Samsung si Chep Romania, care reprezinta 40% din business.

Wim Bosman

Incepand cu 2011, Wim Bosman a devenit subsidiara din Europa a Mainfreight, grup logistic prezent in Oceania, Asia, USA si Europa prin 211 filiale, peste 5.200 de angajati si o cifra de afaceri anuala de aprox 1 miliard de euro.

Principalii concurenti pe piata de transport si logistica sunt companiile Kuehne + Nagel, DSV, KLG, DB Schenker, Gebruder Weiss, Aquila Part Prod Com.‎

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri