New Kopel Group, subsidiara holdingului Shlomo Group din Israel, cu activitati in leasing operational, inchirieri de masini, vanzari de autoturisme noi si rulate, a inregistrat in primul trimestru o crestere de 47% a numarului de masini vandute, de la 81 de unitati in 2015, la 119 anul acesta.

Obiectivul de vanzari al grupului anul acesta este de 1.500 de masini noi si second-hand, prin diviziile Opel Union Motors si Sixt New Kopel Second-Hand.

Compania spune ca introducerea programului prima masina second-hand a fost o decizie buna, in prezent tot parcul de autovehicule rulate fiind lichidat. Pe partea de service, grupul si-a majorat cu 26% numarul de ore, fata de primele trei luni ale anului trecut.

Un start bun a fost inregistrat si pe piata de rent a car (Sixt Rent a Car), cifra de afaceri a crescut cu 16%, iar castigul mediu pe zi cu 12%. In functie de sezonalitate, in parcul de rent a car sunt 800 de masini. Pentru a stimula clientii sa inchirieze masini cat mai des, compania va scadea pretul la 10 euro pe zi in weekend.

Flota diviziei de leasing operational, Sixt New Kopel Operational Leasing, s-a majorat cu 36,5%, de la 2.050 de masini anul trecut, la 2.799 de unitati in 2016.

"Sunt rezultate pozitive care confirma previziunile facute la inceputul anului cand estimam o crestere de 20% a business-ului in 2016", a declarat Hezi Shayb, CEO al New Kopel Group Romania.

Studiu in industria auto

Un studiu recent, realizat in Romania pe 50 de companii si 100 de persoane fizice, ne arata ca situatia se imbunatateste in industria auto. 62% dintre directorii de companii considera ca numarul de clienti va creste anul acesta, iar 84% din companii anunta o creste a cifrei de afaceri. 68% dintre respondentii persoane fizice intentioneaza sa isi cumpere o masina noua in viitorul apropiat.

New Kopel preconizeaza anul acesta afaceri de peste 27 milioane euro, de la 25 de milioane euro anul trecut. Grupul anunta si intrarea pe piata de real estate din Romania.

Anul trecut, compania cu 140 de angajati a lansat programul "Prima masina second hand", care are conditii de creditare fiind asemanatoare cu programul guvernamental "Prima masina".

Pe piata de inchirieri de masini, compania Sixt Rent a Car a raportat anul trecut o crestere de 9%, la o cifra de afaceri de 3 milioane de euro si o flota de 600 de masini.

In leasing operational, Sixt are 2.500 de autoturisme in administrare si isi propune o crestere de 7% anul acesta la aproape 2.700 de masini. Clientii New Kopel Group, care detin contracte de leasing operational, sunt companii din arii precum: farma, FMCG, constructii, dezvoltare, auto, IT etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri