Volkswagen a simtit urmarile scandalurilor iscate de problema emisiilor. Cota de piata a producatorului german a ajuns la minimul ultimilor 5 ani. Cumparatorii s-au indreptat catre modele de la BMW, Fiat sau Daimler, conform Bloomberg.

Brandurile Volkswagen, inclusiv brandul de serie Skoda si cel de lux – Audi, au reprezentat 23,4% dintre automobilele inmatriculate in primele trei luni, fata de 24,4% anul anterior, potrivit datelor furnizate de Asociatia Producatorilor de Automobile, conform Mediafax.

Acesta a fost cel mai prost trimestru pentru Volkswagen din 2011. Cererea in intreaga industrie din regiune a crescut cu 5,7%, la 1,74 milioane de masini in martie, cea de-a 31-a crestere lunara consecutiva. In primul trimestru, cererea a crescut cu 8,1%, la 3,93 mil. masini.

Compania germana s-a luptat sa recastige increderea clientilor dupa ce a admis in septembrie ca a fraudat testele de noxe la 11 milioane de masini diesel.

”Piata vest europeana de masini isi revine mult mai repede decat anticipau analistii. Totusi, unii clienti VW asteapta sa vada daca motoarele diesel de la VW pot fi fara probleme”, a spus Peter Schmidt, redactor sef la Automotive Industry Data.

Vanzarile grupului Volkswagen au crescut cu 2,3% in martie. In Germania, vanzarile diviziei au scazut cu 6,3% ultima luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri