Modelele Volvo S90 si V90 au fost prezentate in Romania, in cadrul unui eveniment organizat la Stejarii Country Club. Preturile pornesc de la 50.100 euro cu TVA pentru versiunea sedan si de 52.600 euro cu TVA pentru versiunea estate, cu motorizarea diesel D4 de 2 litri dezvolta 190 CP.

Un motor diesel mai puternic este propulsorul D5 (235 CP, 480 Nm), oferit impreuna cu sistemul de tractiune integrala. S90 D5 AWD costa 55.224 de euro cu TVA, iar pretul variantei V90 este 57.720 de euro cu TVA. Cei care prefera motorizari pe benzina pot opta pentru propulsoarele T5 (254 CP) sau T6 (320 CP), oferit cu tractiune integrala.

Reteaua de vanzari Volvo va avea 5 dealerii noi. „Anul acesta vom extinde reteaua cu doi dealeri, iar pana la finalul anului viitor cu inca trei”, a declarat Andrei Huidan, marketing manager EIT Forum Auto, importatorul Volvo.

Volvo S90

Functii Volvo S90 si V90

Odata cu lansarea S90 si V90, Volvo Cars introduce o noua functie pentru sistemul City Safety, si anume sistemul de prevenire si evitare a coliziunilor frontale animale de mari dimensiuni, pe timp de zi sau noapte. Sistemul ofera un avertisment intuitiv si asistenta la franare, incluzand si functia de prevenire a coliziunilor frontale in intersectii, precum si de detectare a ciclistilor si pietonilor.

Nivelul de echipare de baza, denumit Momentum, dispune de tapiterie de piele Moritz, scaune Comfort, climatizare automata cu reglaj pe doua zone si sistem de control a calitatii aerului Clean Zone Technology, sistem multimedia si ecran tactil cu diagonala de 9 inci integrat in centrul plansei de bord.

Noile Volvo S90 si V90 ofera o serie de tehnologii care permit un stil de condus semi-autonom, integrate in conceptul Pilot Assist, alaturi de cel mai extins nivel al echiparii standard in cazul sistemelor de siguranta. Acest pachet include un sistem pentru detectarea animalelor, un sistem care detecteaza parasirea involuntara a partii carosabile, precum si conectivitate digitala de top a smartphone-ului prin intermediul Apple CarPlay.

Tehnologii noi: Pilot Assist, functia avansata de condus semi-autonom actioneaza usor asupra directiei pentru a mentine masina corect incadrata in marcajele benzii de circulatie si functioneaza pana la o viteza de aproximativ 130 km/h. Noul model este echipat si cu un sistem de motorizare curat si puternic, T8 Twin plug-in hybrid si cele mai conectate sisteme de tip infotainment din tot segmentul sedan.

In urma cu un an, Volvo a lansat in Romania noul SUV XC90, pentru care numarul de precomenzi a ajuns la 88.000 in toata lumea. Cea de-a doua generatie a SUV-ului Volvo XC90 costa in Romania de la 55.882 euro cu TVA pentru D5 AWD, motorizarea de 2 litri diesel 225 CP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri