Inmatricularile de autoturisme Dacia la mana a doua importate au crescut cu aproape 60% in primul trimestru, la circa 570 de masini, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Imatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), marca locala intrand in top 15 cele mai importate branduri second hand, scrie Mediafax.

Din cele 670 de autoturisme Dacia aflate la vanzare pe autovit.ro, 417 provin de pe piata auto locala, in timp ce aproape 50 sunt importate din Germania, sase din Franta, 15 din Belgia, tot 15 din Austria si opt din Olanda. Cei care prefera sa cumpere un automobil Dacia din Germania o fac, potrivit acestora, datorita pretului mai mic si datorita faptului ca, spun ei, sunt mai bine intretinute.

Un alt motiv este pretul de achizitie, care in Ger¬mania este mai mic decat in Romania. Spre exemplu, un automobil Dacia Sandero Stepway, cu motor diesel 1,5 litri 90 CP si echipare de top, inclusiv cu sistem de navigatie, in Germania costa 6.500 de euro, in timp ce in Romania costa cu cel putin 1.000 de euro mai mult.

Pe piata locala tot mai multi dealeri auto au intrat pe piata second-hand, in contextul in care anul trecut s-au inmatriculat putin peste 80.000 de masini noi si peste 220.000 de masini second-hand din import.

Mai mult, pe masura ce companiile de leasing operational au urcat la o flota totala de aproape 60.000 de masini, care va urca spre 65.000 pana la finalul anului, acestea sunt scoase la vanzare pe piata locala. Masinile care au facut parte din flote au avut inclusiv asigurare de tip CASCO, iar reparatiile s-au facut in centre autorizate, in timp ce programul reviziilor a fost de asemenea respectat si notat in cartile masinilor.

In total, in primul trimestru s-au inmatriculat aproape 17.500 de masini noi, in crestere cu 21% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce in martie cresterea a ajuns la peste 23% si un volum de aproape 6.600 de masini noi. De cealalta parte, importurile de masini vechi au continuat sa urce cu peste 18% in primele trei luni, la aproape 23.400 de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri