Gumball 3000, celebrul raliu international cu 100 de masini sport care are loc pe drumuri publice, va porni anul acesta din Dublin si va avea ultima oprire in Bucuresti.

Pe lista de supercaruri sunt modele Ferrari, Lamborghini, Bugatti, McLaren, Pagani, Porsche. O parte dintre acestea au fost create/modificate special pentru acest raliu.

Piata Constitutiei va fi locul unde masinile miliardarilor vor trece linia de finish pe 6 Mai, dupa un traseu de 4.800 km (3000 mile): Dublin - 30 Aprilie, Edinburgh - 1 Mai, Londra - 2 Mai, Europa-Park - 3 Mai, Praga - 4 Mai, Budapesta - 5 Mai, Bucuresti - 6 si 7 Mai.

Gumball 3000

Printre vedetele care vor ajunge in Romania cu masinile vor fi Eve, Xzibit, Tony Hawk, David Hasselhof, Josh Cartu, pilot si colectionar Ferrari, actorul Sullivan Stapleton, star-ul din serialul Blindspot si filmul 300: Rise of an Empire.

Team Wolfpack va avea cinci masini unicat. Ferrari 488 GTB, construit integral din fibra de carbon, va avea o putere asemanatoare unui Bugatti Veyron si va fi una dintre cele mai rapide masini din competitia de anul acesta.

Josh Cartu si Sullivan Stapleton vor parcurge impreuna traseul Gumball3000 de anul acesta, pe ruta Dublin-Bucuresti, in 7 zile, la bordul unui Ferrari 488 Spider unicat. Masina, construita aproape in intregime din fibra de carbon, poarta semnatura tunerului elitist american VitesseAuDessus, si va fi botezata dupa proprietarul ei, primind numele de Cartu GT3.

"E al patrulea an pentru mine ca si concurent al raliului, si sunt foarte nerabdator sa ajungem in Romania! Multi nu stiu asta, dar tatal meu s-a nascut la Targu Neamt, asa ca pentru mine Romania a avut mereu un loc special in inima mea. Chiar daca mi s-a spus ca drumurile pot fi putin mai dificile pe alocuri, sunt entuziasmat sa conduc Cartu GT3-ul pana la Bucuresti, cu Sullivan in dreapta," a spus Josh Cartu.

Josh Cartu are in colectia sa un numar impresionant de modele provenite de la fabrica din Maranello, printre care editii limitate 458 Speciale Aperta, F12 TDF si urmeaza sa primeasca noul Ferrari LaFerrari Roadster.

Anul acesta, raliul Gumball 3000 a ajuns la cea de-a 18 editie, iar inscrierea a costa 35.000 de lire de masina. Raliul Gumball 3000 a luat startul in 1999, fiind organizat de Maximillion Cooper, cu idea de a combina masini, muzica, moda si divertisment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri