Producatorul de masini premium Volvo vrea sa lanseze in 2019 primul automobil complet electric si sa aiba cel putin doua versiuni hibrid pentru fiecare model, pentru a atinge vanzari de 1 milion de masini eco pana in 2025.

Volvo lucreaza de cinci ani pentru lansarea masinilor eco si a dezvoltat doua noi arhitecturi de vehicule potrivite pentru toate tipurile de modele hibrid si electrice, denumite Scalable Product Architecture (SPA) si Compact Modular Architecture (CMA).

Autoturismele mai mari, care apartin seriilor 60 si 90, sunt construite pe SPA, iar modelele mai mici, care apartin seriei 40, au la baza CMA si vor fi lansate in curand, la nivel mondial. Toate aceste masini vor avea versiuni electrice.

Printre angajamentele facute de Volvo Cars se numara faptul ca producatorul auto va impune operatiuni climatice neutre pana in anul 2025. Pozitiile de conducere vor fi ocupate de femei in proportie de 35% pana in anul 2020. Pana atunci, obiectivul Volvo este ca nici un om sa nu fie omorat sau ranit grav la volanul unui nou model.

Pentru exercitiul financiar 2015, Volvo Car Group a inregistrat un profit operational de 6.620 de milioane de coroane suedeze (2.128 de milioane de coroane suedeze in 2014). Castigurile din aceeasi perioada s-au ridicat la 164.043 de milioane de coroane suedeze (137.590 de milioane de coroane suedeze in 2014). In 2015, vanzarile globale au ajuns la 503.127 de masini, o crestere de 8% in comparatie cu 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri