Compania Dacia va lansa oficial joi, in cadrul Salonului Auto de la Paris, noul model Logan Break, care va fi disponibil pe piata romaneasca incepand din luna octombrie, in versiunile cu cinci si sapte locuri.
Reprezentantii constructorului autohton de automobile nu au oferit detaliile tehnice ale noului model, insa potrivit unor surse din cadrul companiei Logan Break va fi echipat cu toata gama de motorizari disponibile acum - trei pe benzina de 1,4 si 1,6 litri si versiunea diesel 1,5 dCi 65 CP, la care se va adauga mai tarziu o motorizare diesel mai puternica, informeaza Rompres.

Modelul Dacia Logan Break va fi dezvaluit presei in prima zi a Salonului Auto de la Paris si a fost prefigurat de prototipul Logan Steppe Concept, prezentat in februarie 2006 la salonul auto de la Geneva, de la care se pare ca va pastra cele doua usi de deschidere a portbagajului. Tinand cont de lansarea spre sfarsitul anului, estimarile de vanzari pentru versiunile Logan break vizeaza un volum de numai cateva mii de unitati in 2006.

Reprezentantii companiei Dacia spera insa ca noile versiuni sa se bucure de un succes la fel de mare precum motorizarea Diesel, pentru care estimarile initiale indicau o pondere de 30 la suta din totalul vanzarilor, dar care a ajuns insa la peste 50%. In prezent, preturile pentru gama Logan incep de la 6.400 de euro pentru versiunea 1,4 MPI Ambiance. Versiunea de varf este Prestige - la 9.900 de euro, insa cea mai scumpa ajunge versiunea Diesel 1,5 dCi Ambition, la 10.000 de euro.

De la lansare, in septembrie 2004, au fost vandute peste 300.000 de automobile Logan, din care peste 100.000 in afara Romaniei, in peste 40 de tari. In primul semestru din 2006, 40% din vanzarile de automobile Logan la nivel mondial au fost in Romania si Europa de Est, 22% in Europa Centrala si de Vest, 19% in Rusia/CSI, 10% in tarile din regiunea Maghreb, 3% in Turcia si 6% in alte state, din America de Sud si Centrala, Asia si Africa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri