Comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat o cifra de afaceri in crestere, in a treia luna a acestui an, cu 14,9% fata de aceeasi perioada din 2015, in timp ce afacerile din serviciile prestate populatiei s-au majorat in acelasi interval, cu 12,2% potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS) care sugereaza o accelerare puternica a consumului populatiei, sustinuta de stimulii fiscali si salariati.

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete, in februarie, a crescut cu 8,6%, fata de aceeasi perioada din anul anterior, in timp ce afacerile din serviciile prestate populatiei au avansat cu 20%, conform News.ro

Cumulat pe primele trei luni, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 15,4% fata de perioada ianuarie-martie 2015, in timp ce serviciile prestate populatiei au avansat cu 15,6%.

Pe seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut in martie cu 12,7% fata de a treia luna din 2015, iar serviciile prestate populatiei au avansat cu 13%.

In martie, cea mai mare crestere - cu 72,1% fata de martie 2015, pe serie bruta - s-a inregistrat la vanzarile de motociclete, piese si accesorii aferente.

Cum au evoluat afacerile din intretinerea si repararea autovehiculelor

De asemenea, comertul cu masini a urcat cu 25,3%, iar afacerile din intretinerea si repararea autovehiculelor au avansat cu 11% fata de a treia luna din 2015, arata datele INS.

Pe partea de servicii prestate populatiei, cele mai mari cresteri s-au inregistrat in martie la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare, unde afacerile s-au majorat cu 27,5% fata de a treia luna a anului trecut, si la hoteluri si restaurante, cu un plus de 21,7%.

Cresteri semnificative s-au inregistrat si la activitatile agentiilor turistice (11,4%) si la serviciile de curatenie (5%).

Consumul populatiei a primit un stimul, de la inceputul acestui an, prin reducerea cotei generale a taxei pe valoarea adaugata (TVA), de la 24% pana la 20%. De asemenea, salariile au crescut cu 12,1%, in medie, in martie 2016 fata de aceeasi luna a anului trecut, arata datele oficiale.

Date publicate anterior de catre INS au aratat ca cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, considerat cel mai important indicator al consumului populatiei, a avansat in primul trimestru al acestui an cu 19% fata de aceeasi perioada din 2015, sustinuta mai ales de vanzarile de alimente.

Ritmul de crestere este unul record dupa 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri