Miliardarul american Kirk Kerkorian, principalul actionar individual la constructorul de automobile General Motors (GM) si initiatorul proiectului de alianta cu consortiul franco-nipon Renault-Nissan, a anuntat vineri ca doreste sa majoreze din nou capitalul grupului.

El a pledat din nou in favoarea unei aliante intre cei trei constructori auto, in contextul in care partile implicate examineaza in prezent fezabilitatea unui asemenea proiect si in care mass-media a indicat existenta unor opinii divergente si a unei anumite lentori in cadrul discutiilor.

"Exista oportunitati solide intr-o potentiala alianta GM, Renault si Nissan si ar trebui ca in analiza acestui proiect conducerea GM sa se implice puternic, chiar sa recurga la un consilier din exterior", a spus Kerkorian intr-o scrisoare transmisa de societatea sa de investitii Tracinda organismului american de reglementare bursiera - SEC.

Kerkorian dezaproba strategia adoptata de conducerea GM careia ii reproseaza performantele slabe la bursa si incetineala cu care se produce restructurarea grupului.

GM si Renault-Nissan au initiat la jumatatea lunii iulie a acestui an discutii exploratorii pe subiectul unei aliante. Termenul pana la care ar trebui sa fie date publicitatii rezultatele procesului de analiza a acestui proiect este 15 octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri