Gefco, companie de transport si logistica auto, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,2 miliarde de euro, in crestre cu 3% fata de anul 2014 si un profit in urcare cu 9,5%.

Profitul operational a scazut cu 18% in 2015 fata de 2014, din cauza scaderii pretului la petrol, crizei economice din Rusia si Brazilia si dificultatilor intampinate de producatorii auto din America Latina si Rusia.

“Grupul si-a extins prezenta internationala in cateva noi tari si a achizitionat compania olandeza IJS Global, marindu-si in acelasi timp atat ofertele pentru expedierea de marfuri, cat si portofoliul de clienti”, a declarat Luc Nadal, presedinte al Consiliului de Administratie a grupului Gefco.

Grupul este unul dintre cei mai mari zece integratori de logistica din Europa si numarul unul in Europa pentru logistica vehiculelor finite. Colaborarea cu Dacia a dus la livrarea a 600.000 de vehicule in zece ani.

Ca integrator de logistica globala, Gefco continua sa isi dezvolte serviciile de tip 4PL. Pe langa contractul cu General Motors inceput in 2012, Grupul si-a extins portofoliul in anul 2015 adaugand un contract cu Ferronordic Machines pentru gestionarea fluxurilor multimodale pe teritoriul Rusiei, pentru transportul utilajelor grele si agabaritice apartinand Volvo Construction Equipment.

Prezent in 150 de tari, Gefco are 12.000 de angajati in peste 350 de locatii in toata lumea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri