Lucrarile la centura orasului Targu Mures au fost reluate dupa o pauza de aproape un an potrivit unui comunicat de Compania Nationala de Autostrati si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Contractul initial de executie pentru centura de 11,6 kilometri a orasului Targu Mures, in valoare de 134,8 milioane lei fara TVA, a fost semnat in iunie 2014 cu firma de constructii Copisa Constructora Pirenaica, proiectul fiind cofinantat din fonduri europene alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 in proportie de 85%, conform News.ro

Din cauza procesului intentat de proprietarii unor imobile afectate de constructia centurii, in iunie 2015 a fost comunicata o hotarare a Curtii de Apel Targu Mures, prin care judecatorii au decis suspendarea executarii lucrarii.

CNADNR, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Brasov, a formulat recurs, iar Curtea de Apel Targu Mures a decis, in februarie 2016, respingerea cererii de suspendare formulata de proprietari pana la solutionarea definitiva a cauzei.
Astfel, executia lucrarilor a fost deblocata.

"Si Varianta de Ocolire Targu Mures, ca si alte proiecte, a fost blocata starnind justificat nemultumirea oamenilor. Odata cu reluarea lucrarilor de executie, solicit antreprenorului sa se organizeze astfel incat sa poata finaliza proiectul in termenul stabilit si vom urmari impreuna bunul mers al acestora", a declarat directorul general al CNADNR, Catalin Homor, citat in comunicatul companiei.

La scurt timp de la inceperea lucrarilor, in iunie 2015, a fost descoperit un sat din epoca romana a Daciei pe locul unde se desfasurau lucrarile. Pe locul unde se afla santierul existau sapte situri arheologice, iar lucrarile au fost finalizate la patru dintre ele.

Din cele 31 de podete care trebuie terminate, sunt demarate lucrarile la sapte dintre ele, acestea aflandu-se in stadii de executie cuprinse intre 14 - 80%.

Sursa foto: Eugene Sergeev / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri