Dacian Ciolos a efectuat o deplasare in SUA. Ca prima etapa a acestei deplasarii, premierul a vizitat centrul de cercetare avansata al Ford Motor Company, in cursul discutiilor cu reprezentantii companiei seful Guvernului manifestand interesul pentru continuarea investitiilor in uzina de la Craiova, conform noilor angajamente confirmate prin intalnirile intre oficiali romani si conducerea locala a companiei.

Vizita premierului Dacian Ciolos in SUA a avut printre prioritati si deplasarea la centrul de cercetare avansata al Ford Motor Company, compania care, de la preluarea uzinei de la Craiova, a investit peste 1 mld. de euro pentru sustinerea operatiunilor in Romania, conform News.ro

Vizita de la centrul de la Dearborn, langa Detroit, a cuprins o trecere in revista a centrului de cercetare, a centrului pentru vehicule autonome, noi tehnologii si stocare a energiei si materialelor avansate. Tot aici, premierul s-a intalnit cu un grup de ingineri romani care lucreaza in acest centru de excelenta al industriei auto.

Delegatia romana condusa de premier a avut discutii cu conducerea companiei, reprezentata de Mark Fields, CEO Ford Motor Company, Zoad Ojakli , vicepresedinte al grupului Ford pentru relatii internationale, Stephen Biegun, vicepresedinte relatii guvernamentale internationale si Sarah Cartmell, director relatii internationale.

Potrivit sursei citate, premierul Dacian Ciolos si-a manifestat interesul pentru continuarea investitiilor in uzina de la Craiova, conform noilor angajamente confirmate prin intalnirile intre oficiali romani si conducerea locala a companiei.

Productia de elemente inovatoare la Craiova, printre dorintele premierului

"Vrem ca uzina de la Craiova sa se dezvolte pe liniile de productie agreate cu statul roman, in interesul producatorului american si al economiei din zona. Statul roman va acorda intregul sprijin pe care il poate sustine in conditiile legii, pentru consolidarea acestei investitii. Consider ca oportunitatile sunt mai mari si am invitat compania Ford sa se gandeasca la dezvoltarea si extinderea productiei cu elemente de tehnologie inovatoare, care sa tina de autoturismele ecologice si electrice, care, am vazut la centrul lor de inovatie, sunt autoturismele viitorului", a declarat premierul Dacian Ciolos, conform comunicatului.

Un alt subiect l-a reprezentat sustinerea de catre compania Ford a demersului de a dezvolta un mediu propice pentru dezvoltarea elementelor inovatoare si a productiei de componente. De asemenea, premierul Ciolos a invitat compania americana sa se implice in organizarea invatamantului vocational pentru care Guvernul Romaniei pregateste un cadru institutional adecvat.

In cursul zilei de luni, premierul a avut si un pranz de lucru impreuna cu o serie de reprezentanti din conducerea unor companii din zona Michigan interesate de a investi sau deja active in Romania, ca Waldbirdge, Federal Mogul, Steelcase Inc, Kimball Electronics, Delphi, Michigan Economic Development Corp. Programul a mai inclus o intalnire cu primarul orasului Detroit, Micheal Duggan.

Trei ani la rand distinctia de "Motorul International al Anului"

Ford produce, in acest moment, la Craiova, monovolumul de mici dimensiuni B-MAX si motorul Ford de 1.0 l EcoBoost - singurul motor din lume care a primit distinctia de “Motorul International al Anului” pentru trei ani consecutiv.

In uzina Ford din Craiova a fost produs modelul Ford Transit Connect, din 2009 pana in 2012, iar Ford B-MAX s-a lansat in martie 2012. In 2013, vanzarile au trecut de 67.000 unitati. Cea mai buna luna de vanzari a fost martie 2013, cand s-a depasit pragul de 8.000 de unitati.
In 2015 au fost produse 47.967 unitati Ford B-MAX, in 2014 au fost fabricate 52.829 exemplare, iar in 2013 un total de 68.339 modele B-MAX. Cererea pentru acest model a scazut constant de la momentul lansarii si pana in prezent.

La 22 martie 2016, Jim Farley, Presedinte si CEO Ford Europa, a confirmat ca Ford Motor Company urmeaza sa investeasca pana la 200 de milioane de euro pentru a produce SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport in fabrica de la Craiova, incepand cu toamna lui 2017.

Ford Motor Company este o companie globala din industriile auto si mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 199.000 de angajati si 67 de fabrici in toata lumea, activitatile principale ale companiei includ proiectarea, productia, finantarea de marketing si asigurarea de service pentru o gama completa de autovehicule, camioane, SUV-uri si autovehicule electrice Ford, precum si autovehicule de lux Lincoln. In acelasi timp, Ford urmareste cu mare interes oportunitati de dezvoltare prin intermediul Ford Smart Mobility, planul companiei de a deveni lider in domeniile: conectivitate, mobilitate, autovehicule autonome, experienta clientilor, date si analiza.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri