Reprezentantii producatorului auto german Volkswagen au ajuns, vineri, la un acord cu reprezentantii sindicatelor in vederea majorarii cu patru ore a saptamanii de lucru, pana la 33 de ore, fara nici o majorare de salariu, informeaza Rompres.

Acordul dintre VW si sindicatul IG Metall s-a fixat la 33 de ore de munca saptamanal, sub cele 35 de ore propuse de conducerea companiei in eforturile de a reduce costurile productiei pentru vehicule precum reprezentativul Golf, ale carui vanzari au fost multumitoare, dar cu profituri reduse.

Acordul se aplica la toate cele sase centre de productie din vestul Germaniei, acordul garantand, in plus, locurile de munca pentru toti angajatii pana in anul 2011.

Actiunile Volkswagen au crescut cu 1,2 procente pentru a ajunge la 68,30 euro (86,83 dolari), la bursa din Frankfurt.

Volkswagen a propus majorarea timpului de lucru de la 28,8 ore la cat e situat la momentul actual, la 35 de ore. Ca raspuns, sindicatul IG Metall, cea mai mare uniune sindicala din Germania, a cerut garantarea nivelelor productiei, protejarea locurile de munca si asigurarea ca fabricile putin utilizate vor ramane deschise.

VW detine in partea de vest a Germaniei sase fabrici de componente si de montaj final. 20.000 de locuri de munca din cadrul acestora, adica o cincime din totalul angajatilor VW au fost puse sub semnul intrebarii.

Concernul auto Volkswagen a inregistrat, in prima jumatate a acestui an, o crestere de trei ori a profitului net, comparativ cu primul semestru din 2005, acesta ajungand la 1,2 miliarde euro (1,524 miliarde dolari).

Cel mai mare producator auto european a explicat ca incasarile au crescut in primele sase luni ale anului cu 14,22%, pana la 51,9 miliarde euro (65,913 miliarde dolari), in timp ce vanzarile s-au majorat cu 11,9%, pana la 2,9 milioane autovehicule.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri