Mai multe proteste, procesiuni religioase, parade moto sau ale camioanelor, organizate in aer liber au impus restrictii in traficul din Bucuresti atat sambata cat si duminica, anunta Brigada Rutiera a Capitalei intr-un comunicat, potrivit News.ro.

Femei pe Matasari

Pana duminica, Asociatia Beneva organizeaza evenimentul cultural "Femei pe Matasari" in timpul caruia vor fi prezentari de moda, concerte si spectacole de teatru. Pentru buna desfasurare a evenimentului, traficul rutier a fost inchis pe Str. Matasari intre Str. Matei Voievod si Bd. Pache Protopopescu si pe stradutele care acced in Str. Matasari de pe acest tronson. Circulatia va fi reluata duminica la ora 23:00, potrivit unui comunicat al Brigazii Rutiere Bucuresti.

T-Festival

Sambata, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania va organiza, in cadrul „Festivalului International al Transportatorilor «T-Festival»”, o parada auto-moto. Intre orele 10.30 – 11.45, va avea loc o parada formata din 20 de capete tractor, pe traseul: parcare Romexpo - Bd. Montreal - Piata Presei Libere – Sos. Kiseleff – Arcul de Triumf - Sos. Kiseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Natiunilor Unite – Splaiul Independentei – Str. Bibescu Voda – Pod Serban Voda – Bd. I.C. Bratianu – Piata Universitatii – Bd. Nicolae Balcescu – Bd. Magheru – Bd. Lascar Catargiu – Piata Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Bd. C-tin Prezan – Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Piata Presei Libere – Bd. Montreal, parcare Romexpo.

O a doua parada de la "T-Festival" va fi organizata intre orele 12.30 – 13.30 cand peste 100 de motociclete vor defila pe acelasi traseu ca al masinilor grele.

Marsul tacerii

Tot sambata, intre 11:30 si 12:30, se va desfasura, in Capitala, "Marsul tacerii" organizat de Asociatia Familiilor "Vladimir Ghika". Deplasarea participantilor se va face de la Catedrala "Sf. Iosif" pe str. G-ral Berthelot, Calea Victoriei, str. Dem I. Dobrescu, bd. Nicolae Balcescu, Piata Universitatii, zona Fantani.

Marsul motociclistilor si al biciclistilor

Sambata sunt organizate si doua marsuri de constientizare a opiniei publice cu privire la mersul pe doua roti pe biciclete sau motociclete. Primul mars, al motociclistilor va incepe la ora 12.00 de la Piata Alba Iulia din Capitala pana in parcarea din fata Parcului Carol. Apoi motocicletele se vor deplasa in coloana in zona Grozavesti, timp in care Politia Rutiera va putea impune unele restrictii. Un al doilea mars organizat concomitent va lua startul la ora 12:45 cand biciclistii se vor deplasa pe banda I pe traseul Piata Alba Iulia – Bd. Unirii – Piata Unirii – Splaiul Independentei – Pod Grozavesti – Sos. Grozavesti.

Record pentru viata

Asociatia Societatea de Salvare Bucuresti”, impreuna cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov va organiza evenimentul „Record pentru viata” sambata, intre orele 15.00 – 19.00. Pentru buna desfasurare a evenimentului, traficul rutier se va restrictiona, pe Str. Maior Coravu si strazile care acced catre acesta dinspre Vatra Luminoasa si invers, gradual, in functie de numarul participantior, arata Brigada Rutiera intr-un comunicat.

"Peste 12.000 de romani sunt asteptati sa participe la cel mai mare curs de resuscitare pe Arena Nationala. Romania va incerca sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mare lectie de resuscitare. Evenimentul va avea loc in luna Mai si este organizat de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), cu prilejul implinirii a 110 ani de activitate", transmit organizatorii evenimentului.

”Asteptam peste 12.000 de romani la cel mai mare curs de resuscitare, care se va desfasura pe Arena Nationala. Vor fi minimum 600 de instructori, care ii vor invata pe cei prezenti sa faca compresii si ventilatii pe un manechin. Primul ajutor este vital pentru salvarea de vieti. Vrem ca, prin acest curs, sa existe mai multi oameni care sa stie ce au de facut cand o persoana se prabuseste in strada”, a declarat presedintele Societatii de Salvare Bucuresti, dr. Cristian Grasu.

Procesiune religioasa

Duminica, intre orele 16:00 – 16:45, va avea loc, in Bucuresti, o procesiune religioasa organizata de Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti, pe traseul Bd. Nicolae Balcescu (Biserica Italiana) - Str. Dem.I.Dobrescu – Aleea Cretulescu – Str. Ion Campineanu – str. Luterana – str. G-ral Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

"Procesiunea cu Preasfantul Sacrament, din sarbatoarea Trupul si Sangele Domnului este organizata de Arhiepiscopia romano-catolica de Bucuresti. La sfarsitul procesiunii, Inaltpreasfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, va prezida Sfanta Liturghie solemna in Catedrala Sfantul Iosif. (...) Sarbatoarea Trupul si Sangele Domnului, prin care este celebrat intr-un mod deosebit Misterul Euharistiei (al Sfintei Impartasanii), incheie ciclul sarbatorilor de dupa Pasti", arata catholica.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri